Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

24.4.2024J-PENNUTLue lisää »16.3.2024PENTUJA TULOSSALue lisää »28.2.2024PENTUJA TILAUKSESSALue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:617611 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

lumo_utsjoki1
eni6
eni_utsjoki2

Kesän kuulumisia

Lauantai 22.6.2013 klo 4.28

Kesä on kauneimmillaan ja luontoäiti on tarjonnut parastaan lomalaisille. 

Parin viikon kesäloma kului helteestä nauttien, uiden ja pääasiassa vain laiskotellen tytön ja koirien kanssa. Sen verran sain lomalla aikaiseksi, että hevosetkin pääsivät nauttimaan kesästään isommille laitumille. Iso kiitos kuuluu Jaskalle "sähkötöistä" ja aitojen tuunaamisesta. Hevoset palailevat kotiin taas syksyn myötä.

Toukokuussa teimme reissun Ruotsiin Piteån koiranäyttelyyn. Matkassa olivat Hertta, Casku sekä Paavo. Tuomisina oli Hertalle käyttöluokasta EH, Caskulle junnuista ERInomainen sekä ensikertalaiselle Paavolle avoimestaluokasta ERInomainen. Reissun parasta antia olivat kuitenkin tuttujen tapaaminen ja uudet tuttavuudet sekä kontaktit.

C-pentueesta ovat lähes kaikki koirat käyneet esittäytymässä myös junioriluokassa. Kiitos kaikille aktiivisille omistajille!

Keväällä sain myös erittäin ilahduttavan puhelun A-pentueen "Retun" isännältä. Retu on ollut minulta "kateissa" useamman vuoden mutta puhelun myötä päivittyi mukavasti tämänkin koiran elämä ja kuulumiset. Kiitos Janne!!!

A-pentue täytti huhtikuussa 8-vuotta ja samana päivänä emänsä "Doris" 11-vuotta.

Pentueen isä on FIN MVA EST MVA KANS MVA ESTV-02 FIN KVA EE MVA EEV-02 C.I.B Eräsipin Baron ja emä Otsolan Isadora (SERT, KAER AVO2).

Pentueeseen syntyi kuusi vaaleapäistärikköä mustilla ja ruskeilla merkeillä sekä yksi mustapäistärikkö. Pentueen seitsemästä koirasta on elossa ja hyvissä voimissaan vielä kuusi. Aragorn, "Arska", kuoli kaksi vuotiaana jäätyään auton alle. Koirat ovat olleet perusterveitä. Lonkkakuvattuja koirista on kaksi; nartut Apollonia (B) ja Avalanche (A). KAER-kokeissa on käynyt yksi, tuloksena NUO0. Näyttelyissä on käynyt kolme koiraa: Aragorn ERI, Apollonia EH sekä Avalanche SERT,CACIB.

Jahtikaverin virassaan koirat ovat toimineet omistajiensa mukaan mukavasti eikä tyhjillä repuilla ole kotiin reissuilta tarvinnut palata. Myös pienpetoja supista mäyriin on saatu saaliiksi . Luonteeltaan koirat ovat avoimia, ystävällisiä ja sosiaalisia. Pientä luupäisyyttäkin porukasta löytyy =)

Haluan kiittää kaikkia A-koirien omistajia jahtikavereidenne hyvästä hoidosta vuosien varrella sekä yhteydenotoista ja kuvista! 

Myös isäpappa Baron kuuluu voivan ikäänsä nähden hyvin.

Doriksen askel alkaa jo lyhentyä ja jäykkyys vaivaa hiukan ylösnoustessa mutta innokkaasti se edelleen lähtee lenkeille sekä uimaan.  Mari-Annen ohjauksessa sujuvat toko-liikkeet  ja noutaminen on edelleen Dorikselle suuri nautinto. Minkä vauhdissa häviää, sen taidoissa voittaa. Toivottavasti saamme nauttia Doriksen seurasta vielä pitkään.

Kesäkuussa kokoonnuimme jälleen C-pentueen tapaamisen merkeissä. Viikonloppua viettämään saapui kuusi koiraa omistajineen. Pääpaino oli tällä kertaa noudoissa maalta ja vedestä. Noudon perusteet olivat kaikilla hallussa ja sunnuntaina oli jo nähtävissä selkeä parannus lauantain suorituksiin verrattuna. Hyvin olivat vettäpelkäämättömiä niin omistajat kuin koiransakkin =) Isäntäväen saunoessa ja grillaillessa illalla jaksoivat koirat vielä painia porukalla sulassa sovussa. Mukavan oloista porukkaa myös tämä pentue. Kiitos kaikille hauskasta ja antoisasta viikonlopusta! Tästä jatkamme taas syksyllä.189.jpg

022.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät keikkuen tulevi...

Perjantai 5.4.2013 klo 9.57

 

img_9493.jpg 

Viime viikkoina on luonto hemmotellut meitä aurinkoisilla päivillään.  Tästä riemusta on otettu kaikki irti pitkillä lenkeillä ja retkillä. Koiratkin ovat selvästi nauttineet kevään tulosta ja auringosta. Terassilla ja sisällä auringon läikissä makaakin usein raukeita partasuita lämmöstä nauttien.

Maaliskuussa alkoivat tottelevaisuustreenit tuttuun tapaan Taitavien Tassujen hallissa Jyväskylässä.  Meiltä tokoiluun osallistuvat Casku sekä vuorotellen Paavo ja Hertta. Mari-Anne ohjaa innokkaasti Doorista, josta sukeutuu hallilla varsinainen virtuoosi. On ihanaa seurata lapsen ja vanhan koiran yhteistyötä josta kumpikin selvästi nauttii.

Caskusta on kasvanut varsin kaunis ja mukava koiran alku. Tottelevaisuus on hyvällä mallilla ja yhteistyö Jaakon kanssa sujuu hyvin. Perusolemukseltaan Casku on rauhallinen ja tasapainoinen. Tarvittaessa kuitenkin virtaa ja innokkuutta löytyy. Se on hyvin miellyttävä koira niin kotona kuin reissussakin.

Myös muista C-pentueen koirista on tullut mukavaa palautetta. Luonteet ovat tasapainoisia ja ystävällisiä eikä ulkomuodossakaan ole moittimista. Kooltaan pennut ovat suuria, onneksi kiivain kasvu on kuitenkin jo ohitse. Virtaakin kuuluu yhdellä jos toisellakin riittävän =)

Kevään mittaan meitä ovat vierailuillaan ilahduttaneet Sannamari ja Rouka, Henna ja Lyyli sekä Teemu ja Ransu. Töitä ovat omistajat koirineen tehneet ja tottelevaisuus on hyvällä mallilla jokaisella. 

Pääsiäisenä kävimme kahdessa näyttelyssä kokoonpanolla Casku, Ransu, Lyyli ja Hertta. Turhaan ei tarvinnut kehissä pyörähdellä kenenkään. Tuomisina oli kaikille pennuille ilahduttavasti kunniapalkinnot sekä Hertalle Suomen muotovalion titteli! Hertta jättää nyt näytelmät ja keskittyy tulevaisuudessa vain metsästykseen ja kokeisiin. Lisää tuloksista Uutiset-sivulla.

Myös Rouka ja Hyrrä ovat käyneet näyttelyssä ja tuomisina myös hienosti KP:t sekä ROP-pennun pokaalit molemmille.

Kesän ja syksynkin osalta alkaa kalenteri pikku hiljaa täyttyä ja kovin toiminnalliselta näyttää tämäkin vuosi. Alkukesästä pidämme toisen pentuetapaamisen C-pennuille vesitöiden merkeissä ja toivottavasti silloin tapaamme kaikki!

Kommentoi kirjoitusta.

Kevättä kohden

Maanantai 18.2.2013 klo 0.03

Talvi alkaa pikku hiljaa kallistua kevättä kohden. Alkuvuosi on ollut pääosin hiljaiseloa koirarintamalla, vapaa-aikaa on vietetty ja kuntoa kohennettu lähinnä lumikenkäilemällä ja pitkillä kävelylenkeillä. Rekiretket ovat tänä talvena olleet selvästi vähemmällä kuin aiemmin.

Tammikuussa jouduimme tekemään pitkällisen mietinnän jälkeen raskaan päätöksen ja luopumaan Bentistä. Rakas Bent oli jo pidemmän aikaa kärsinyt selkävaivoista ja muuten niin energinen ja iloinen poika ei pystynyt enää täysillä elämään arvoistansa elämää. Uusien kuvien ja erikoislääkärin lausunnon jälkeen oli aika päästää Bent kivuistaan paremmille jahtimaille. Vaikka päätös oli oikea, on ikävä kova.

Tammikuun lopussa kokoonnuimme C-pentueen ensimmäiseen pentuetapaamiseen Vehniälle. Päivä toteutettiin yhteistyössä Erä-Vahdin kanssa. Paikalle pääsi ilahduttavasi kuusi pentua kahdeksasta. Puoli vuotiaina pentue on edelleen tasainen niin koirien koon, kuin karvanlaadunkin suhteen. Kahdella karva on päässä ja osittain raajoissa pehmeämpää. Luonteeltaan porukka on avointa ja hyvinkin energistä. Vaikka päivä oli pitkä ja odotteluun kului aikaa välillä runsaastikkin, pysyivät pennut mallikkaasti hiljaa niin autoissa kuin hihnan päässäkin. Tämä on piirre jota arvostan suuresti. Passipaikalla tai muuten vuoroaan odotteleva vinkuiisakki on hermoja raastava jahtikumppani.

Päivän päätarkoituksena oli harjoitella koiran ja ohjaajan yhteistyötä sekä koiran hallittavuutta linnuilla linnun siivittäessä. Perustottelevaisuutta ja hallittavuutta oli jokainen koirakko jo harjoitellut kotona. Mukavaa oli havaita, että hyvin olivat koiravalinnat osuneet kohdalleen. Kaikilla pennuilla isäntineen/emäntineet näyttivät suhteet olevan kunnossa. Pennut olivat iloisia sekä tarkkaavaisia ja jarrut löytyivät jokaiselle koiralle, vaikka linnut olivatkin kovasti mieleen. Muutamia seisontojakin nähtiin vaikka sitä ei tällä kertaa haettukkaan. Hienoa oli nähdä päivän mittaan, että töitä oli jo jokainen koiransa kanssa tehnyt. Varsin vähillä muistutuksilla jokainen koirista löysi korvansa ja palasi omistajansa ohjaukseen linnuista huolimatta.

Koiran hallittavuus riistalla ei ole itsestäänselvyys vaikka koira kotioloissa ja kentillä tottelisikin hyvin. Koiran viettitason noustessa myös kynnys kuunnella ohjaajaa kasvaa, mikäli pohjatyötä ei ole tehty ja harjoiteltu kunnolla. Tämän vuoksi on tärkeää  harjoitella koiran kanssa uusissa ympäristöissä sekä paikoissa, joissa on paljon erilaisia häiriötekijöitä.

Alkukesällä tapaamme jälleen koulutusviikonlopun merkeissä. Toivottavasti koko pentue pääsee silloin mukaan. Kiitos kaikille nyt mukana olleille antoisasta päivästä!!!

Rouka, Hyrrä , Ransu ja Casku ottivat vielä illalla löysät pois armottomalla painirupeamalla isäntäväen kerratessa päivän antia iltamyöhään. Rouka ja Sannamari sekä Hyrrä ja Janne jäivät vielä pariksi päiväksi kertailemaan saatuja oppeja. 

Casku on kasvaa hujahtanut jo lähes emänsä mittoihin. Vauhdikas koiraneito ei lenkeillä hankia aristele vaan painelee umpisessa lumi pöllyten. Välillä se tarkastaa missä isäntä menee ja jatkaa sitten menoaan. Mikäli sama meno jatkuu vielä syksyllä, on linnuille odotettavissa kovat ajat =)

Maalis-huhtikuussa aloitamme jälleen tottelevaisuuskurssit omaksi ja koirien iloksi.  Muutama näyttelykin on kalenteriin merkitty sekä tietenkin kerhon perinteinen maastopäivä. Se on varma kevään merkki ja siitä onkin enää lyhyt hyppäys kesään ja vesityö- ja jälkitreeneihin.

Kommentoi kirjoitusta.

Joulun aikaan

Lauantai 22.12.2012 klo 0.26

040.jpgJoulun alla on hyvä muistella kulunutta vuotta tapahtumineen.

Tänä vuonna metsästys ja kokeet jäivät vähemmälle syntyneen C-pentueen vuoksi.

Pentujen syntyminen syksyllä vaikutti väistämättä syksyn suunnitelmiin energian ja ajankäytön keskittyessä pääasiassa pentueeseen.

Hyvä niin. Pennut ovat hyvissä, metsästävissä ja aktiivisissa kodeissa. Kaikista pennuista olemme kuulleet säännöllisesti ja vauhdikkaita sekä reippaita kuuluvat olevan jokainen. Kiitos kaikille viesteistä, puheluista ja kuvista! Uusia kuvia pennuista löytyy Valokuvat-sivulta.

Kiitokset myös A- ja B-pentueiden omistajille yhteydenotoista ja kuvista. Myös teidän kuulumisianne on aina mukava kuulla!

 

Lyyli (Caamos) kävi omistajansa Hennan kanssa meitä eilen ilahduttamassa. Siskokset Casku ja Lyyli ottivat toisistaan mittaa painin ja hillittömän revittelyn merkeissä. Kiitos mukavasta vierailusta!

Tammikuussa on ensimmäinen pentuetapaaminen ja toivottav248.jpgasti mahdollisimman moni pääseen mukaan!

Marraskuussa kävimme Ilmajoella Keski-Suomen Kanakoiraharrastajien perinteisissä Mestaruuskilpailussa. Tänäkin vuonna kisattiin hyvässä ja rennossa kanakoirahengessä. Paikalla oli 26 koirakkoa niin englantilaisia kuin mannermaisiakin seisojia.

Paavo lähti puolustamaan viime vuotista mestaruuttaan. Hienon seisonnan ja noston jälkeen se sortui  päivän pisimpään peräänmenoon juoksevan kukon viimein siivittäessä. Hauskaa näytti koiralla olevan...

Hertta selvitti tiensä sunnuntain finaaliin hienolla työskentelyllä ja riistatyöllä. Finaali käytiin parihakuna. Hertan päivä päättyi emännän töppäilyyn ja kisa oli osaltamme tänä vuonna käyty. Molempien koirien työskentelyyn olin kaikesta huolimatta todella tyytyväinen. Iltapäivän juoksutimme koiria lakeuksilla jollaisia Keski-Suomesta saa hakea. Hienosti sekä Hertta että Paavo ottivat laajat pellot haltuunsa ja molempien hakua oli ilo seurata. Muutama hieno riistatyökin saatiin aikaiseksi.

Viikon kuluttua kisoista Hertta starttasi kahdessa kokeessa. Liekö viikolla satanut lumi teki meille tepposet vai minkä muun "hyvän" selityksen keksisin täysin pieleen menneille suorituksille. Hertta oli kuin varjo viikkkoa aiemmin juosseesta koirasta.  Tilanne oli tyrmistyttävä mutta tulta päin ja koiralle peltoa ja metsää lisää. Löytyihän se vanha Hertta taas ja meno maittaa jälleen.

Itsenäisyyspäivän tienoilla rakas Bertta (Big-Bertha) sairastui äkillisesti ja jouduttiin nukuttamaan ikiuneen. Menetys ja suru ovat suurimmat tietenkin Bertan omistajilla Marilla ja Timolla. Heille lämmin osanottomme jahtikaverin ja ystävän menetyksestä!

Caskusta on kasvamassa Jaakolle varsin toimelias ja vauhdikas jahtikaveri. Hyvin se on ottanut paikkansa porukassa ja etenkin Bent ja Eluf ovat tukevasti sen tassun alla.Kärsivällisesti ne antavat pennun retuuttaa itseään.

Rauhoitumme hiljalleen joulun viettoon ja samalla haluan kiittää kaikkia kasvattiemme omistajia koirienne hyvästä hoidosta ja yhteistyöstämme! Hyvää joulua myös kaikille ystäville, tuttaville ja koiraihmisille sekä teille myös kiitokset kuluneen vuoden mukavista hetkistä!

Ihanaa ja rauhallista Joulun aikaa!

During Christmas

This year there were less hunting and less tests because of the C-littery was born. We spent most of the time to puppies and thats good. Now the puppies are in good, hunting homes. We have herd of them all and they seem speedy and brisk. Thank you all for messages, phone calls and pictures! New photos you can find from Pictures-page. Thank you also A-littery and B-littery dog owners for contacting us! Nice to hear about you guys too.

Lyyli (Caamos) was here yesterday with her owner Henna to lighten us. Sisters Casku and Lyyli were wrestling and having fun playing with each other. Thank you for a nice visit.

In January is the first littery meeting and hopefully many of you can join!

In November we went to Ilmajoki in Keski-Suomen Kanakoiraharrastajat's traditional Championships. In this year also we competed in relaxed atmosphere and 26 dogs were taking part. Our Paavo went to defend his last years win. After a good standing and lifting he falled to run after the bird. He looked like he had a blast.. Hertta got to the finals with great working and gainwork. The final was a pair search and Hertta's day ended because of her masters fault and the final was over for us but despite of all we were really happy. In afternoon we put the dogs run in fields and we saw Hertta and Paavo take the fields over. It was joy to watch. We had a couple of nice gainworks also.

After a week Hertta started two new exams, both them went bad. She was like a shadow from the beek before. The situtation was shocking but after more work and training and we digget the old Hertta back to business.

Close to Finland's Independence Day loved Bertta (Big-Bertha) got really sick fast and we had to put her in a sleep of eternty. Lost ans sorrow are biggest to the owners Mari and Timo. Deepest sympathyes for them.

Casku is growing to become a wery active hunting friend for Jaakko. She has taken her place really well in the pack and especially Bent and Eluf are under her paw. With a great patience they let Casku to mess with them.

We are calming down for the Christmas and we want to thank you every one of Atrayente's dogs owners for a good care and cooperation. Merry Christmas for also all of our friends!

Kommentoi kirjoitusta.

Loma lopuillaan, pennut maailmalla

Lauantai 6.10.2012 klo 12.29

Loma alkaa olla lopuillaan. Pentujen hoidon lisäksi ehdimme tehdä pari pitempääkin metsästysreissua. Siitä iso kiitos Pirjolle ja Pasille jotka omien koiriensa ja hevosensa lisäksi hoitivat pennut sekä Riston ja Pojun. Tälläiset ystävät ovat lahja!Pentujen viihdyttäjinä toimivati ansiokkaasti Ansa-bracco sekä Elma-gordoni.

Kanalinnustuksen aloitukseen pakkasimme viisi viikkoiset pennut sekä kolme aikuista koiraa autoon ja suuntasimme ystäviemme mökille Pieksämäelle. Pentujen ensimmäinen automatka kului nukkuessa ja mökillä rantaan levisi varsin virkeä ja vikkelä pentulauma. Rantapuskat ja -kaislikot tutkittiin tarkkaan ja rohkeimmat kahlasivat vedessä. Metsällä ehdittiin myös käymään ja lautasen täytettäkin saatiin. Pennuille annettiin tutkittavaksi lehtokurppa ja se herättikin suurta mielenkiintoa. Kaikki tutkivat lintua tarkasti ja pari pennuista nappasivat sen heti suuhunsa ja kiikuttivat sen muilta turvaan. Pennut tutustuivat reippaasti myös ystäviemme koiriin.

Samalla viikolla lähdimme hyvien ystäviemme kanssa Sallan Naruskaan. Metsästelimme viikon upeissa maisemissa, nautimme hiljaisuudesta ja kiireettömyydestä. Tilanteita saatiin joka koiralle lintujen vähyydestä huolimatta. Kotiin palattuamme vastassa oli villi ja roimasti kasvanut pentujoukko.

Hyvillä mielin luovutimme pennut uusiin koteihinsa viikko sitten. Kaikki ovat innokkaissa metsästävissä kodeissa ja ensimmäiset päivät ovat menneet hyvin. Pennut ovat saaneet kiitosta rohkeudestaan ja reippaudestaan. Kiitos kaikille puheluista sekä viesteistä ja pidetään yhteyttä jatkossakin!

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan mitä tulevaisuus tuo tullessaan pennuille omistajineen. Talo tuntuu hiljaiselta ja niin rauhalliselta. Kotiin jäi kasvamaan Jaakon jahtikaveriksi Casku-neiti. Viimeinen lomaviikko käytetään metsästämiseen ja nyt Herttakin pääseen täysillä mukaan.

Our vacation is ending. Along taking care of the puppies we had time to make couple of longer hunting trips. Big thanks to Pirjo and Pasi who took care of the puppies and horses even when they had their own horses and dogs to take care of. These kind of friends are a gift! Ansa Bracco and Gorgdon Setter Elma.

To fowlhunting startup we packed 5-week-old puppies and tree adult dogs in a car and head up to our friends cottage in Pieksämäki. Puppies first cartravel went sleeping and when we got there all the puppies woke up with bright and nimble. All the beach bushes and a bed of reeds were searched and the bravest ones went to slosh the water. We had time to went hunting and our plates were filled with pray. The puppies were given a woodcock and it interested puppies a lot. All of them were exploring the woodcock and some of them took the bird and carried it safe from others. The puppies were meeting our friends dogs also and it went well.

During the same week we went Salla's Naruska. We were hunting for a week in beautiful landscape and we enjoyed silence and we had no hurry. We had couple of hunting situatinons with every dog luckly even there was little of birds. When we got home the puppies were grown so much bigger!

 With piece of mind we assigned the puppies in their new homes week ago. All of them are now good hunting homes and their first days have went well. The puppies have got thanks from their courage and brisk. Thank you everyone from all the phonecalls and messages, lets keep in touch!

With a big interest we will wait what the future brings to the puppies and their owners. This house feels so empty and quiet now. We keeped one of the puppies named Casku for Jaska's new hunt buddy. This last vacation week is saved for hunting and now Hertta can participate too!

Kommentoi kirjoitusta.

Vilskettä ja vipinää / Hustle & bustle

Sunnuntai 2.9.2012 klo 3.21

Pennut ovat jo neliviikkoisia ja vauhtia löytyy joka tassusta. Paikkoja tutkitaan uteliaasti ja muuhun laumaan on tutustuttu pikku hiljaa. Isot äijät ovat varovaisen kiinnostuneita pennuista ja pennut puolestaan hyvinkin innostuneita uusista tuttavuuksista. Vanha mamma Dooris ei juurikaan pennuista piittaa.

Kiinteää ruokaa pennut ovat syöneet jo viikon ja hyvin on eväs maistunut. Vihellyksestä koko porukka suuntaa kupille tai muuten vaan viheltelijän luokse. Hampaan alkuja kokeillaan innolla niin ihmisiin kuin tavaroihinkin. Ulkonakin on käyty uusia tuulia haistelemassa.

Pentue on tasainen. Kaikki ovat kasvaneet hyvin eikä suuria koko- tai painoeroja ole. Luonteen piirteitäkin jo erottuu. Kaikki pennut ovat reippaita ja seurallisia, muutama seikkailijakin porukassa on. Nämä sankarit ovat jo tässä vaiheessa hyvin omatoimisia ja kuonoa työnnetään uteliaasti uusiin paikkoihin kauempana kuin sisaruksensa. Porukassa heitetään painia ja purukalustoa testataan kavereiden nahkaan. Mitä ahtaampi kolo ympäristöstä löytyy, sitä varmemmin sinne joku on itsensä tunkenut.

Hertan kanssa käytiin eilen kokeilemassa miten haku kulkee pentujen hoidon lomassa. Turhaan ei tarvinnut metsässä pyörähtää, linnut löytyivät jo muuutaman minuutin jälkeen. Mukava huomata, että intoa on pennuista huolimatta entiseen malliin.

Maanantaina alkaa loma ja viikon päästä pakkaamme koko porukan autoon ja suuntaamme kanalintujahtiin ystäviemme mökkimaisemiin. Sitä ennen ensimmäinen pentu tapaa uuden emäntänsä.

 

The puppies are now four weeks old and there is speed in ever little paw. All the places are been searched already and the other pack is getting familiar. The big boys (Eluf & Bent) are carefully interested about the puppies and the puppies are very interesed about these new friends. Old mum Dooris don't care so much about the puppies.

Puppies have been eating solid food for a week now and they all eat good. When they hear a whistle the whole pack runs to the foodcup or to the person who whistles. Puppies are trying their little theeth to all furniture and such. They have been outside also.

Littery is even. All of them have been growing good and there is no big differences of height and weight. You can start seeing some characteristics of the puppies. All of them are brave and sociable, this pack also has couple of adventurers. These heroes are really spontaneous and all the new places and things interests. Puppies play together and try some new teeth.

Yesterday with Hertta we tried how searching goes along taking care of the puppies. Well, birds were founded just after a couple of minutes. Nice to see that she has passion like before for this even she takes care of the puppies.

In monday starts the vacation and after a week we gonna pack the whole crowd to car and drive fowlhunt to our friends cottage. Before that this one puppy meets its new master.

2 kommenttia .

Pennut liikkeellä / Puppies on the move

Keskiviikko 15.8.2012 klo 15.59

Pentulaatikossa alkaa pikkuhiljaa näkyä muutakin kuin pulleita, tuhisevia pötkylöitä.

Jalat ovat löytyneet jokaiselle. Meno on vielä huojuvaista mutta päättäväisesti kömmitään vaikka sisarusten yli. Silmät eivät ole vielä auenneet. Hereillä porukka on melko hiljaista mutta unissaan vingahdellaan, sätkitään ja välillä kuuluu haukahduksen tapainenkin.

Hertta malttaa jo viettää aikaansa muuallakin. Ulkoilu maittaa ja ilmeisesti muutakin toimintaa saisi olla. Se kantaa kaikki löytämänsä damit ja tuo ne sen oloisena että heittääkin pitäisi. Myös fasaanien kyttäily tallin oven raosta kiinnostaa taas.

Vesityöt ovat tältä kesältä meidän osaltamme pulkassa. Myös Eluf sai täydet viisi pistettä. Hyvä Eluf ja Jaska! Keväällä suunnittelimme Paavon näyttely-ja koereissua Viroon ja Ruotsiin mutta siirsimme ne pentujen vuoksi ensi vuoteen. Tämä syksy metsästetään ja keskitytään pentuihin. Loppu syksystä katsotaan Hertan kunto ja mietitään mahdolliset koekäynnit sen mukaan. Myös Tanskan veljekset starttaavat kokeissa jossain vaiheessa.

Parin viikon päästä alkaa suuresti odotettu loma. Sitä ennen sorsastetaan jälleen mukavassa seurassa.

Pennuista urokset on varattu mutta pari narttua odottaa vielä omaa emäntää tai isäntää yhteisille jahtireissuille.

The puppy box has finally some movement - all the puppies have some legs too. Looks pretty unsecure still but it is determined. Little puppies crowl over their siblings without their eyes open yet. In awake this littely is quite silent but while sleep they wine and make some funny noises. You can maybe hear a little bark.

Hertta has now patience to spend time somewhere else than a puppy box. She likes to spend time outside. She brings all the dummys to us and wants them to be throwd. Also watching the pheasants interests again.

Waterwork for this summer is done with us. Eluf got the full five points from it. Good job Eluf and Jaska! In spring we planned to take Paavo to Estonia and Sweden, but we changet it till next year because of the puppies. This wall we will hunt and focus on the puppies. At the late wall we will check Hertta's condition and think possible tests based on that. Also these brothers from Denmark will start tests soon.

After couple of weeks will start long wanted vacation. Before that we are going to duckhunting with nice company. 

All the males of the puppies are reserved but couple of the bitches are wating for owner.

Kommentoi kirjoitusta.

Pennut nyt viikon ikäisiä / Puppies now 7 days old

Lauantai 11.8.2012

Metsästyskausi avattiin tänään kyyhkyjahdissa. Päivän saldo oli lähinnä raitista ilmaa ja kokemusta. Lintuja lensi hyvin mutta korkealla ja passipaikkamme pellolle niitä ei tänään laskeutunut. Passissa seuranamme olivat Bent ja Dooris sekä makuupussissa Mari-Anne, jolle uni maistui paukkeesta huolimatta.

Pennut ovat nyt viikon ikäisiä. Painoa on kaikille tullut tasaisesti ja Hertan nisillä käy kova kuhina.

Illalla pentulaatikossa odotti surullinen näky. Suurin urospennuista löytyi kuolleena. Ilmeisesti se oli tukehtunut Hertan alle turvarimoista huolimatta. Suru ja harmi ovat suuria siitäkin huolimatta, että näitä väkisinkin joskus tapahtuu. 

The hunting season opened today with pigeon hunt. Day's catch was fresh air and experience. There were good amount of birds but they were flying too high and our hunting place's field landed none. In our palce we had Bent and Dooris and also Mari-Anne sleeping in a sleeping bag.

Puppies are now 7 days old. They all have gained weight goodly and Hertta's mammals have bustle.

At the evening the puppie box had a unpleasant suprise for us. The bigges male puppy found dead. Apparently he had suffocated under Hertta despite of security bars. Greed and harm are big nevertheless that these kind of things just happens sometimes.

Kommentoi kirjoitusta.

C-pennut / C-puppies

Perjantai 3.8.2012 klo 19.57

Hertan ja Spotin ensimmäinen pentu syntyi eilen illalla. Aluksi Hertta oli hieman hämmentynyt mutta nuoli pennun reippaasti ja pian syntyivät peräkkäin kaksi seuraavaa.

Kaikkiaan illalla syntyi seitsemän pentua joista yksi kuolleena. Yön Hertta lepäsi ja hoiti pentujaan. Kuuden jälkeen aamulla syntyi toinen kuollut ja parin tunnin kuluttua vielä kaksi topakkaa pentua. Viimeinen pentu syntyi puolenpäivän aikaan kun olin jo varma että tässä olivat jo kaikki. Pentueessa on neljä urosta ja viisi narttua.

Kooltaan pennut ovat varsin tasaisia ja palanen maistuu kaikille. Hertta on rauhallinen emo eikä turhaan hötkyile pentujen kanssa. Punnituksiin ja muihin pentujen käsittelyihin se suhtautuu rauhallisesti mutta seuraa tarkasti mitä tapahtuu.

Osa pennuista on varattu mutta jokunen on vielä vapaana. Järjestämme pentueelle kaksi pentuetapaamista ja avustamme koulutuksessa tarvittaessa Mikäli pentue kiinnostaa, ota yhteyttä niin katsotaan olisiko porukassa sinulle sopivaa jahtikumppania.

 

Hertta's and Spot's first puppy born last night. First Hertta was a little confused but she licked the puppy clean bravely and right after that borned two puppies more.

Of all there were born seven puppies and one of them dead. For night Hertta rested and cared for her puppies. At 6am there borned one more dead puppy and two hours after that two healthy ones.  Last puppy borned at 12pm when I was sure that all the puppies were aleady born. Littery has four males and five females.

Puppies are good sized and they all are good eaters. Hertta is relaxed mother and she does have good nerve. When we handle the puppies or weight them Hertta looks situation with observant and she is really calm.

Some of the puppies are already reserved but some of them are still free. We will have two littery meetings and we will help with training if needed. If you are interested, get in touch so we can look is there puppy just for you.

Kommentoi kirjoitusta.

Kuulumisia

Torstai 26.7.2012 klo 10.30

Heinäkuu alkaa olla lopuillaan ja Hertan pentujen syntymään aikaa vajaat kaksi viikkoa. Uusi pentulaatikko on tekeillä entisen, hyvin palvelleen tilalle. 

Hertan vatsa alkaa olla jo varsin muhkeissa mitoissa. Liikkuminen on jo kömpelöä mutta uimaan ja lenkille se lähtee edelleen innokkaasti. Paavon riehumisesta ja leikkimään houkutteluista se ei enää juurikaan innostu. Sitäkin innokkaammin se tunkee itsensä tallin alle ja on kaivanut tarhaan kunnon tunnelin ja luolan pentuja varten.

Kesäkuussa hankkimamme fasaaninpoikaset ovat nyt viisi viikkoisia ja kasvaneet hyvin. Vajaan vuorokauden ikäisinä tulleet untuvikot ovat jo terhakoita linnunalkuja ja lentävät pieniä pätkiä. Suunta on selvä, ylös päin.

Tarkempaan tietoa Hertan ja Spotin pentueesta löytyy Pentueet-sivulta kohdasta C-pentue. Uusia kuvia on lisätty Valokuvat-sivulle useisiin kansioihin.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kesä ja kärpäset

Torstai 12.7.2012 klo 22.07

 On/off-kesä ei liiemmin ole innostanut uimaan muita kuin koiria. Tänään paikkasimme tilanteen ja riemua riitti ihmisillä sekä koirilla. Etenkin Mari-Anne ja koirat viihtyivät vedessä ja hauskaa näytti olevan kaikilla.

Pentujen syntymään on reilut kolme viikkoa ja maahaakin Hertalla jo varsin mallikkaasti. Siitä huolimatta vauhtia riitti ja noutokepistä käytiin kovaa vääntöä koirien kesken niin maalla kuin vedessäkin.

Hevoset ovat viettäneet kesäänsä muutaman kilometrin päässä. "Kolmen kopla" Risto, Poju ja lainapoika Indy ovat silmin nähden nauttineet olostaan laitumella. Ohjelmaan on kuulunut joutenolon lisäksi hevospainia oripoikien kesken sekä ohi menevien ratsukoiden tiirailua. Tänään lastasimme hevoset autoon ja ajelutimme ne kotiin pois niittokoneen tieltä. Pari tuntia omassa pihassa kirvoitti hurjat pukittelut joka pojalta sekä muutenkin holtitonta menoa aituksessa. Lastaukset ja siirrot onnistuivat kuitenkin hienosti koko porukalta. 

Iltapäivällä Risto ja Indy palasivat laitumelle Pojun jäädessä karsinaan "sairauslomalle". Ilkeä haava hännäntyvessä vaatii jokusen päivän poissa kärpästen ulottuvilta sekä säännöllistä puhdistamista. Hyvin näyttää tallielämäkin olevan Pojun mieleen; iltakierroksella se nukkui pitkin pituuttaan karsinassa. Jutteluun  se vastasi nostamalla päätää ja jatkamalla sitten uniaan =)

Kuvia päivästä ja muusta kesämenosta  albumissa "Hauskaa kesää!"

 On/off summer has inspired only dogs to swim. Today we did different thoght and it was fun to the dogs and the people. Especially Mari-Anne and the dogs were enjoying.  It's three more weeks till the puppies come and Hertta has already really nice sized belly. 

Our horses have been spending the summer few kilometers away. Risto, Poju and Indy (not our own) are really enjoying it. Today we loaded horses to trailer and drove them back home for couple of hours till the mower was done on their field. Loading and transformation went well. 

In the afternoon Risto and Indy went back on the field when Poju stayed at home for some sick leave. Nasty wound in Poju's upper tail needs few days of care. Poju looks to like hang out in the barn also: he sleeps laying down and when talked he lifts hes head, skims over, don't care and goes back to sleep.

Pics from the day and more you can see here.

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän kuulumisia

Keskiviikko 4.7.2012 klo 2.05

Kesäkuun alussa kävimme Ruotsissa tapaamassa Hertan sulhasta SEJCH SEUCH Skådalas Isakia "Spotia". Tällä kertaa kaikki sujui hyvin ja mutkattomasti. Samalla tapasimme ruotsalaisia ystäviämme ja seisojakuulumisia vaihdettiin innokkaasti. Kiitos jälleen Evalle perheineen!

Samalla reissulla kävimme Mari-Annen riemuksi Kolmårdenin eläinpuistossa. Puisto oli ehdottomasti näkemisen arvoinen ja katselemista riitti aikuisellekkin koko päiväksi. Simpanssien luona aikaa tuli vietettyä pisimpään, liekö syynä hengenheimolaisuus karvaisia "sukulaisiamme" kohtaan?

Matka oli mukava ja koiriemme ( ja lapsen) kanssa oli helppo matkustaa sekä liikkua vieraissakin paikoissa. Laivamatkoilla ja hotellissa Hertta ja seuraneitinä ollut Dooris makoilivat tyytyväisinä ja ilman ongelmia. Kaupungilla ne odottivat rauhassa pizzerian ulkopuolella.  Laivan kannella etenkin Doorista hämmästyttivät lokit jotka lensivät sen alapuolelta. Niitä se katseli kaiteiden välistä suurella mielenkiinnolla.

Saksanseisojakerhon Erikoisnäyttelyssä Jyväskylässä olimme talkooporukassa. Omia koiria emme ilmoittaneet mukaan tällä kertaa. Karkeakarvaisia oli ilmoitettu reilut 90 koiraa, varsin hyvä määrä. Koirien katselu kehässä jäi tällä kertaa vähemmälle.

Vesi-ja jälkikokeessa kävimme Bentin ja Hertan kanssa kuun lopussa. Jaskan ja Bentin tasaisen varma yhteistyö toi pojille täydet pisteet AVO-luokassa. Hyvä pojat!

Hertalle ja minulle VOI-luokan koe oli ensimmäinen laatuaan. Edellisen päivän kenraaliharjoitus ei juuri jäljellä hyvää luvannut. Hertta oli suorittanut varsin hyviäkin jälkiä mutta "kenraalissa" se löi homman täysin läskiksi, minä koiran autoon ja suorilta kotiin. Siispä ei paineita kokeisiin...

Uusi päivä, uudet kujeet. Koe sujui onneksi paremmin kuin edellisen päivän harjoitus. Pieni äimistely rannalla ennen veteen menoa pudotti yhden pisteen, muuten Hertta toi linnun varmasti ja nopeasti käteen. Jäljellä hätäilin itse ja lähetin Hertan liian nopeasti uudestaan jäljelle.. lintu saatiin kuitenkin talteen. Kiitos ja kumarrus. Emäntä tyytyväinen ja Hertta sai jäädä ansaitulle mammalomalle vatsaa kasvattamaan. Pentujen jälkeen loppu syksystä katsotaan onko meistä vielä tänä vuonna kokeisiin.

Kävimme myös Keski-Suomen Kanakoiraharrastajien perinteisillä noutopäivillä Karstulan Limossa. Meiltä koirista oli mukana Paavo, Hertta ja Dooris. Mari-Anne ohjasi Doorista noutorasteilla innokkaasti. Hieno päivä hyvässä seurassa. Ensi vuonna jälleen!

Tiistaina 3.7 oli Hertan tiineysultran vuoro. Sitä ei usko ennen kuin omin silmin näkee... Helpotuksen huokaus, kun kuvassa näkyi pennun alkuja useampikin. Pentujen odotetaan syntyvän viikolla 32.

In the beginning of June we went to Sweden to meet Hertta's fionce Skådalas Isak. This time everything went smooth and no drama. We met our Swedish friends meanwhile. Thanks to Eva and her family! On the same trip for Mari-Annes joy we went to Kolmånders zoo. Zoo was definitely worth seeing and there was stuff to see for all ages of people. We spend our day close to chimpanzees fence - maybe because they are our closest relative or maybe not really because of that. Who knows. 

The trip was really nice and our dogs (and a kid) were easy to travel and move with in any place.

Kommentoi kirjoitusta.

Hertan astutus

Perjantai 15.6.2012

12.06.2012

Hertta on astutettu 5.6 Ruotsin kaksoisvaliolla Skådalas Isakilla. Ruotsin matka sujui hyvin ja pentujen odotetaan syntyvän elokuun alussa. Odotamme yhdistelmästä riistaintoisia, vauhdikkaita ja yhteistyöhaluisia koiria. Hertasta ja Spotista lisää Pentueet-ja Hertan omilla sivuilla.

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät 2012

Keskiviikko 13.6.2012 klo 11.10

Kevät on edennyt jo pitkälle ja kesää odotellessa on mukava muistella viime syksyä ja talvea.

Syksy oli koekäyntien ja metsästysreissujen osalta hyvinkin mieleenpainuva ja mukava.

Hertta starttasi ensimmäisessä KAER-kokeessaan syyskuussa ja tuloksena oli AVO1 . Alkusyksy oli osoittanut että ykköseen kyllä olisi mahdollisuuksia mutta aivan ensimmäisestä startista sitä ei osattu odottaa.

Toinen mukava saavutus oli Bentin AVO3 metsästä. 

Syyskuussa meille muutti  uros Cuno vom Rosenvehn, kotoisemmin "Paavo". Paavo on hyvin energinen ja innokas kaveri ja muutama hieno riistatilannekkin saatiin syksyllä aikaiseksi.

Metsästysreissuja tehtiin Suomessa lähelle ja kauemmaksikin. Kiitos kaikille reissuissa mukana olleille mukavista jahtipäivistä! Tilanteita kaikille koirille saatiin hyvin ja pataan pantavaakin riittävästi. 

Talvella hiihdettiin ja retkeiltiin, reki oli ahkerassa käytössä. Kevättalven upeilla hankikeleillä pääsi todenteolla nauttimaan metsässä kulkemisesta!

Huhtikuussa aloitimme Bentin ja Paavon kanssa ryhmätokoilun Keski-Suomen Kanakoiraharrastajien järjestämällä kurssilla koirakoulu Taitavien Tassujen tiloissa. Varsin hauskaa ja hyödyllistäkin vaihtelua mukavassa seurassa.

Hertta loukkasi etujalkansa ja joutui parin viikon "sairauslomalle". Onneksi lihasvamma parani hyvin ja pikku hiljaa voi taas aloittaa pyörälenkit ja uimisen.

Vesi- ja jälkityöharjoituksia on myös aloiteltu. Vanhempi kaarti hoitaa hommansa vanhasta muistista höystettynä välillä omilla variaatioillaan.  Dooriksen mielestä tuntuu välillä olevan sama kenen käteen noudettu lintu luovutetaan. Lähin kaksijalkainen käy hyvin ja hienon luovutuksen jälkeen se reippailee häntä heiluen emännän luo. Homma hoidettu. Vanhalle koiralle suotakoon omat kuvionsa kunhan saalis saadaan talteen. 

Paavo on toimissaan hyvin mutkaton. Lintu tulee rannalta ja vedestä pitkänkin uimamatkan jälkeen käteen varmasti ja nopeasti.

Hertalla on harjoiteltu jälkeä ja joka kerran lintu on käteen saatu. Tarkkuudessa on välillä toivomisen varaa ja vauhtiakin riittävästi. Kesäkuun lopussa on tarkoitus käydä kokeissa joten vielä tässä on lintua narun päähän laitettava ahkerasti. 

Hertta on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksustaan kesällä. Uroksena edelleen "Spot", Skådalas Isak. Ajatuksena on jättää mahdollisista pennuista yksi itselle kasvamaan. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin tällä kertaa. 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoitukset