Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

24.4.2024J-PENNUTLue lisää »16.3.2024PENTUJA TULOSSALue lisää »28.2.2024PENTUJA TILAUKSESSALue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:622846 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

lumo_utsjoki1
eni6
eni_utsjoki2

Kevät 2012

Keskiviikko 13.6.2012 klo 11.10


Kevät on edennyt jo pitkälle ja kesää odotellessa on mukava muistella viime syksyä ja talvea.

Syksy oli koekäyntien ja metsästysreissujen osalta hyvinkin mieleenpainuva ja mukava.

Hertta starttasi ensimmäisessä KAER-kokeessaan syyskuussa ja tuloksena oli AVO1 . Alkusyksy oli osoittanut että ykköseen kyllä olisi mahdollisuuksia mutta aivan ensimmäisestä startista sitä ei osattu odottaa.

Toinen mukava saavutus oli Bentin AVO3 metsästä. 

Syyskuussa meille muutti  uros Cuno vom Rosenvehn, kotoisemmin "Paavo". Paavo on hyvin energinen ja innokas kaveri ja muutama hieno riistatilannekkin saatiin syksyllä aikaiseksi.

Metsästysreissuja tehtiin Suomessa lähelle ja kauemmaksikin. Kiitos kaikille reissuissa mukana olleille mukavista jahtipäivistä! Tilanteita kaikille koirille saatiin hyvin ja pataan pantavaakin riittävästi. 

Talvella hiihdettiin ja retkeiltiin, reki oli ahkerassa käytössä. Kevättalven upeilla hankikeleillä pääsi todenteolla nauttimaan metsässä kulkemisesta!

Huhtikuussa aloitimme Bentin ja Paavon kanssa ryhmätokoilun Keski-Suomen Kanakoiraharrastajien järjestämällä kurssilla koirakoulu Taitavien Tassujen tiloissa. Varsin hauskaa ja hyödyllistäkin vaihtelua mukavassa seurassa.

Hertta loukkasi etujalkansa ja joutui parin viikon "sairauslomalle". Onneksi lihasvamma parani hyvin ja pikku hiljaa voi taas aloittaa pyörälenkit ja uimisen.

Vesi- ja jälkityöharjoituksia on myös aloiteltu. Vanhempi kaarti hoitaa hommansa vanhasta muistista höystettynä välillä omilla variaatioillaan.  Dooriksen mielestä tuntuu välillä olevan sama kenen käteen noudettu lintu luovutetaan. Lähin kaksijalkainen käy hyvin ja hienon luovutuksen jälkeen se reippailee häntä heiluen emännän luo. Homma hoidettu. Vanhalle koiralle suotakoon omat kuvionsa kunhan saalis saadaan talteen. 

Paavo on toimissaan hyvin mutkaton. Lintu tulee rannalta ja vedestä pitkänkin uimamatkan jälkeen käteen varmasti ja nopeasti.

Hertalla on harjoiteltu jälkeä ja joka kerran lintu on käteen saatu. Tarkkuudessa on välillä toivomisen varaa ja vauhtiakin riittävästi. Kesäkuun lopussa on tarkoitus käydä kokeissa joten vielä tässä on lintua narun päähän laitettava ahkerasti. 

Hertta on tarkoitus astuttaa seuraavasta juoksustaan kesällä. Uroksena edelleen "Spot", Skådalas Isak. Ajatuksena on jättää mahdollisista pennuista yksi itselle kasvamaan. Toivottavasti kaikki sujuu hyvin tällä kertaa. 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini