Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

20.7.2023KAER VESI- JA JÄLKIKOE TULOKSIA 2023Lue lisää »20.7.2023TERVEYSTULOKSIA 2023Lue lisää »20.7.2023OUTOKUMPU RN 16.7.2023Lue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:543760 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

cimbif
cimbi6
cimbi5

Hauskaa juhannusta!

Perjantai 20.6.2014 klo 2:33

Ihanaa kesää kaikille kasvateillemme omistajineen, ystävillemme sekä yhteistyökumppaneillemme! Nautitaan kesästä ja ladataan akkujamme syksyä ja tulevia jahteja odotellessa =)

kesahertta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän riemuja / The joys of Summer

Perjantai 20.6.2014 klo 1:24

Kesä on jo hyvässä vauhdissa ja paljon on ehtinyt tapahtua alkukesän aikana.

Myyn katkennut jalka on parantunut ja kuntoutunut hyvin. Kuusi viikkoa häkki- ja hihnaelämää leikkauksen jälkeen teki tehtävänsä ja jalka on lähes entistä ehompi. Vieläkin varomme kovin innokkaita loikkia sekä painimatseja kavereiden kanssa mutta lenkkeilyä ja omia spurtteja vapaana voidaan jo tehdä kaikessa rauhassa. Voitte arvata, että Myy osaa ottaa vapaudestaan taatusti ilon irti!

Fysioterapeutille kävimme myös jalkaa näyttämässä. Jalan liikeradat ovat kunnossa, ellei pentuiän normaalia koikkelehtimista oteta huomioon. Vahvistavia harjoitteita teemme normaaleilla lenkeillä ja kuukauden päästä käymme vielä uudelleen näytillä. Samalla reissulla myös Doris mamma sai apua takapäänsä jäykkyyteen venyttelyillä ja kevyellä hieronnalla. Käsittelyn jälkeen ylösnouseminen sujui jo huomattavasti helpommin ja viikon päästä on mammalle uusi aika.

Myystä on kehkeytynyt varsinainen vesipeto. Uiminen on erittäin mieluisaa ja ellei noudettavaa ole, se ui lenkkejä ihan vain omaksi huvikseen. Myös noutaminen on hauskaa ja linnun tai damin saa huoletta tempaista niin pitkälle kuin suinkin jaksaa, Myy tuo sen varmasti rantaan. Luovuttamisen kanssa on vielä hiomista =) Lintu kyllä luovutetaan käteen asti mutta ellei ehdi rantaveteen vastaan, Myy vetään hurjat rallit pitkin rantaa ennen kuin luovuttaa "saaliinsa". myy_ui.jpg

Hertalla ja Caskulla on myös aloitettu vesi- ja jälkiharjoitukset. Casku on ollut varsin tarkka jäljellä alusta alkaen, Hertan huitaistessa jäljet hiukan suurpiirteisemmin.

Hevoset siirtyivät kesälaitumelle ja kotikonnuille ne palaavat taas alkusyksystä. Käymme niitä päivittäin katsomassa ja lahjomassa herkuilla. Ristosta on jo viikossa kehkeytynyt taas varsin ovela kesämies. Rapsutukset ja herkut kelpaavat mutta riimunnaru kädessä on turha herraa lähestyä. Työnteko ei näköjään lomalaista kiinnosta =) Poju sen sijaan on oma stoalainen itsensä eikä turhista hötkyille.

Mari-Annen mennessä laitumen sisällä olevaan metsään leikkimään, molemmat hevoset seuraavat perässä kuin koirat ja tunkevat turpansa kaikkiin tytön touhuihin. Missä tyttö, siellä hevoset ja myös koirat.pennut.jpg

Kesäkuun alussa kokoonnuimme haulikkoammunnan merkeissä. Meitä opastamaan saapui Ransun isäntä Teemu Haminasta ja mukana oli seitsemän innokasta ampujaa . Mukana oli ensikertalaisia sekä meitä jo vähän enemmänkin ampuneita. Viihdyimme radalla pitkän päivän. Teemun hyvällä opastuksella ammunta parani jokaiselta ja ensikertalaisetkin osuivat lopulta yllättävän hyvin. Oma jahkailuni haulikkoni perän pituudesta sai viimein pisteen ja sitä on nyt lyhennetty. Siinä meni sekin tekosyy huonoihin osumiin =) Päivän päätteeksi treenasimme vielä vanhemmilla koirilla vesitöitä ja pennut riehuivat ja uivat porukalla rannassa. Jokaisella pennulla kokeilimme myös vedestä noutoa. Ilahduttavalla mallilla on uinti ja nouto jokaisella koiralla. Iso kiitos Teemulle ja myös kaikille muille mukana olleille! Päivä oli niin mukava ja onnistunut, että samoissa merkeissä tapaamme myös ensi kesänä.ampujat.jpg 

Mari-Anne on innostunut niin koirista kuin hevosistakin. Typy käy ratsastustunneilla joka viikko ja yhteiset touhut Doris-mamman kanssa sujuvat vielä hyvin. Ikä tuo kuitenkin omat rajoituksensa mamman kanssa touhuiluun. Olemmekin harkinneet typylle omaa koiraa harrastuskaveriksi vuoden-kahden sisällä. Metsästys ei neitokaista vielä kiinnosta, joten rotua on etsitty muista kuin seisojaryhmästä. Mitään ravunsyötin kokoista koiraa meille ei haluta, eikä myöskään jättiläistä. Tällä hetkellä olemme tutkailleet rotuja niin palveluskoirien kuin noutajienkin puolelta. Myös yläkorvakoirista porokoira kiinnostaa mutta nähtäväksi jää mikä karvaturri meille seuraavaksi tulee..

Kasvattimme Karun omistajalla on myös käyttölinjainen kultainennoutaja ja hänen tullessa meille päin kokeisiin lähdimme tietysti katsomaan mitä noutajien kokeissa tapahtuu. Kysessä oli WT-koe ja mukana oli 24 koiraa neljästä eri rodusta alo-, avo- ja voi-luokista. Päivä oli mielenkiintoinen ja oli hienoa seurata niin koirien kuin ohjaajienkin työskentelyä. Käyn mielelläni seuraamassa eri lajien kokeita ja kilpailuja. Eri rotuisten koirien työskentelyä seuratessa tarttuu aina jotain mukaan mielen perukoille, josta on hyvä myöhemmin kaivella ajatuksia ja vinkkejä esiin ja kokeilla niiden toimivuutta myös omilla koirilla. Esimerkiksi koiran hallintaan on palveluskoirapuolella meillekin toimivia kikkoja, samoin noutajapuolen ohjauksissa. Maijalla ja Maurilla oli onnistunut päivä ja tuloksena ALO1. Onnea!

C-pennuista on lonkka-ja kyynärkuvissa käynyt nyt viisi koiraa kahdeksasta. Kaikilla kuvatuilla on tuloksena lonkat (HD) A/A ja kyynärät (ED) 0/0. Vielä kun kolme viimeistä käyvät kuvissa, niin näemme jatkuuko sama hyvä putki edelleen. Kasvattajalle tälläiset tulokset ovat tietenkin hyvin mieluisia. Myös B-pentueen kaikilla koirilla on A:n lonkat sekä 0:n kyynärät. A-pentueen kuvatuista koirista toisella on A:n ja toisella B:n lonkat.

C-pentueessa näyttelytuloksia on H:sta SERTiin ja koetuloksia NUO1, NUO2 sekä AVO1. Tänä syksynä on kokeisiin lupautunut starttaamaan ainakin kaksi "uutta" koiraa, joten jäämme odottelemaan niiden tuloksia suurella mielenkiinnolla =) 

Heinäkuussa on D-pentueen toinen pentuetapaaminen ja toivottavasti näemme siellä koko pentueen omistajineen! 

Syyskuussa on Atrayente-poppoon koulutusviikonloppu Pohjanmaan maisemissa. Toivomme myös sinne runsasta osanottoa. Sitä ennen nautimme kesästä ja juhannuksesta ystävien ja mökkeilyn merkeissä.

The Joys Of Summer

Summer is going good and lot has happened already.

Myy's broken leg has healed and rehabilitation is going well. Six weeks in a cage and a leach after the surgery has done it's job and leg is better than ever. Still we are a bit careful with huge leaps and wrestling games with other dogs. Own spurts are allowed and she enjoys them! 

We went to the physiotherapist to show Myy's leg. Leg's motions are fine. We make strengthening exercises during regular joggings and afret one month we are going again to the physiotherapist. During the same trip we took Doris to get help with backside stiffness. She got massaged and stretched. After the treatment she moved way better and getting up wasn't so big issue now. After one week she has a new appointment. 

Myy has revealed to be a geat beast in the water. She loves swimming and if theres not anything to fetch she will just swim lapses. She likes fetching also and you can throw as far away as you like. She has a bit difficulties with handing over. She hands over the bird to the hand finally but she likes to run the beach before she hands it over. 

Hertta and Casku has started water and track practise. Casku has been very exact to the track compared to it's mother Hertta who just goes approximately.

Horses are moving to summer pastures and they are getting back to home in early autumn. We go check them daily and give them treats. Risto has born into a wild horse and won't come close if you have halter in your hand. Treats and scrathes are fine for him. Poju don't care and lets to get close. 

When Mari-Anne goes to the forest inside of the pasture the horses and dogs follow her. Where the girl is, there all the horses and dogs. 

In beginning of June we gathered among shotgun shooting and Teemu from Hamina is came to teach us. There was seven exited shooters, beginners and  more experienced. We spent a whole day in the tack. Teemu helped everyone to improve their shooting and beginners shot amazingly well. After the shooting we trained with older dogs and with younger dogs swimmed. With every puppy we trained also fetching from water. They all looked to fetch good. Thank you for Teemu and everyone with us! The day was nice and successful. We will meet next summer and arrange a same kind of day!

Mari-Anne takes riding lessons and and plays with Doris. Her age makes it's own limitations to play with Doris so have thought to get her a own dog in a next couple of years. She is not interested about hunting yet so we have searched a dog breed other than a pointer. We are not looking for a big or small but something in between. 

Our bred's owner who has a golden retiever came down here and we went to follow what happens in retievers tests. There was 24 dogs from four different breeds. The day was intresting and it was great to follow dogs and the owners work. I like to go and watch different dog breeds in shows and tests and there is always something new to take tips off. For exapmle service dog trainning has some really good tips and also in a retiever side. Maija and Mauri had a succeessful day.

5 out of 8 dogs has visited hip and elbow X-rays. They all had A/A hips and 0/0 elbows. After last three visit the X-rays we will know that does all of them have same great results. For us, the beeders, this kind of results are very pleasing. Also the B-litter have A hips and 0 elbows. A-litter has one pair of A hips and one pair of B hips. 

C-litter's show results are ..... and this autumn two new dogs from the litters are starting in tests and we are waiting for the results.

In July  is D-litters next meeting and we hope that everyone can make it! 

In September is Atreyente's trainning weekend in Nothern Finland. We also hope that many people can make it. Before that we will enjoy summer and Mid-Summer Fest with friends.

Kommentoi kirjoitusta.

Kevättä...

Perjantai 2.5.2014 klo 5:03

Ihana kevät on saapunut. Ulkona käy melkoinen sirkutus ja fasaanit ovat aloittaneet jo munintansa. Vapaat fasaanikukot pullistelevat pitkin pihaa ja käyvät kosiskelemassa tarhan neitokaisia. Kevät huumassaan ne ovat jopa tyhmän rohkeita tai sitten niin varmoja voimastaan ja erinomaisuudestaan. Niitä ei paljon hetkauta meidän läsnäolomme, kun käymme ruokkimassa tarhalintuja. 

Metsäkauriit ovat käyneet koko talven ruokintapaikalla pellon kulmassa. Ne ovat jo niin tottuneet meihin ja hevosiin että ruokailevat pellolla kaikessa rauhassa meistä ja koirista välittämättä. Rohkein pukki tulee pihaan asti.200.jpg 

Talven ja kevään aikana lonkka- ja kyynärkuvissa on käynyt neljä kahdeksasta C-pentueen koirasta. Kaikilla tähän mennessä kuvatuilla tuloksena on upeasti lonkat A/A ja kyynärät 0/0! Hieno saldo jo nyt, odottelemme vielä loppujen tuloksia. Vierailuilla meitä ovat ilahduttaneet Hyrrä, Ransu, Rouka ja Lyyli omistajineen. Myös muista on tullut kuvia ja kuulumisia, kiitos niistä =)

D-pennut ovat kotiutuneet hyvin perheisiinsä ja huhtikuun lopussa kokoonnuimme ensimmäiseen pentuetapaamiseen.  Viikonlopun viettoon saapui kuusi pentua omistajineen. Ohjelmassa oli hallinnan ja noudon opettelua. Hyvin olivat perusasiat jo alullaan jokaisella. Oli ilo nähdä reippaita ja iloisia pentuja sekä innokkaita omistajia. Heinäkuussa tapaamme taas.

134.jpg

Myy Pylkkäsen kohtaloksi koitui katsella sisarustensa paineja jalka paketissa. Tapaamista edeltävänä iltana siltä katkesi sääriluu. Jalka lastoitettiin päivystyksessä, kiitokset Jyväskylän Tuhatjalan sympaattiselle henkilökunnalle, odottomaan leikkausta. Maanantaina jalka leikattiin Animagissa Palokassa. Luussa oli kierteinen murtuma, joka korjattiin levyllä sekä seitsemällä ruuvilla. Nyt Myy viettää häkki/hihna elämää seuraavat 4-8 viikkoa. Jalan ennuste on hyvä ja siitä pitäisi kuntoutua entistä ehompi kunhan toipumisaika otetaan rauhassa. Iso kiitos myös Animagin ammattitaitoiselle henkilökunnalle! 

Hertta on palautunut penturumbasta hyvin. Pyörälenkit on aloitettu ja Hertta ja Casku ovat päässeet myös jäljelle sekä vesitöihin. Etenkään Caskua ei veden kylmyys häiritse, uimaintoa riittää loputtomasti. 

Syksyn suunnitelmia tehdään pikku hiljaa. Metsästysreissuja on jo sovittu ja  koulutuksia on tulossa niin C- kuin D-pennuillekin. Kesäkuussa kokoonnumme naisporukalla ampumaan. Vielä muutama viikko ja ensimmäinen loman pätkä alkaa. Sitä odotellessa nautitaan täysillä keväästä!myy_leikkauksen_jalkeen.jpg

myy_leikkauksen_jalkeen.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Syntymäpäiviä

Perjantai 18.4.2014 klo 17:36

149.nef.jpg

Doris-mamma täyttää tänään 12-vuotta. Samalla päivämäärällä juhlii myös A-pentue yhdeksää vuottaan. Onnea koko sakille!

Virkeä Doris juhlii synttäreitään täytekakun sekä lahjojen kera perhepiirissä. 

083.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pennut maailmalla

Sunnuntai 30.3.2014 klo 1:43

028.jpgTupa on tyhjentynyt pennuista. Kotiin  jäi pitämään rallia yllä "Myy",  joka saa helposti villittyä Caskun mukaan leikkeihinsä.

Takana on kiireiset kymmenen viikkoa, jonka aikana saimme tutustua mukaviin, uusiin kanakoiraharrastajiin. Osalla on kokemusta jo ennestään, osa on ensikertalaisia. Yhtä kaikki, jälleen voi hyvillä mielin todeta saaneensa pennut hyviin, metsästäviin koteihin. 

Pentujen ensi viikot uusissa kodeissa ovat sujuneet hyvin. Pennut ovat saaneet kiitosta reippaudesta ja sosiaalisuudesta. Uudet asiat ja tuttavuudet on otettu mielenkiinnolla vastaan ilman turhia hötkyilyjä. Viimeisin maailmalle lähtijä suuntasi kulkussa kohti Venäjää ja sen laajoja jahtimaita.

Pentueena porukka on ollut alusta asti varsin tasainen. Koon, karvan ja luonteiden puolesta ei suuria eroja ole ollut.

0612.jpg 

Kommentoi kirjoitusta.

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!

Perjantai 14.2.2014 klo 15:56

ystavanpaiva_2014.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentujen elämää

Maanantai 10.2.2014 klo 2:16

0532.jpg

Pennut ovat kohta jo neliviikkoisia. Pentulaatikko on siirretty vintille odottamaan seuraavia tulokkaita ja pennuilla on tilaa temuta omassa huoneessaan.

Pennut ovat uteliaita ja ympäristöä tutkitaan ahkerasti. Vaikka meno on vielä välillä huojuvaista, kavereista otetaan jo mittaa murinan säestyksellä. Uudet ihmiset ja koirat tutkitaan tarkasti ja lattialle istuva saa varmasti pennun tai useamman syliinsä keikkumaan. 

Ensi viikolla omistajat tulevat pentujaan katsomaan ja kaikille on kodit odottamassa uutta jahtikaverin alkua. Myös minulle jää porukasta kasvamaan koiraneito, kunhan osaan päättää mikä ihanuuksista eniten miellyttää =) 

012.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentukuulumisia / Greetings from the puppies

Keskiviikko 29.1.2014 klo 12:28

Hertan ja Ducon pennut syntyivät kaksi viikkoa sitten. Pentueeseen syntyi seisemän narttua ja neljä urosta. Hertta hoiti urakan mallikkaasti ja tyylilleen uskollisena tyynen rauhallisesti. Meidän "apukätilöiden" hommaksi jäi lähinnä pentujen punnitus sekä ihastelu. Kiitokset kaikille osallisille!

Kaksiviikkoiset pennut ovat kasvaneet hyvin ja ovat pulskia sekä tyytyväisiä. Porukassa on neljä ruskeapäistärikköä ja loput kuusi ovat mustapäistärikköjä. Ikäväksemme yksi narttupennuista kuoli pari päivää sitten  Viime päivinä pennut ovat jo nouseet huterille jaloilleen ja horjuvat päättäväisesti pieniä matkoja. Silmät ovat pikku hiljaa avautumassa. Unissaan ne jo haukahtelevat ja välillä kuuluu murinan tapaistakin.

Kaikille nartuille on jo kodit valmiina. Yksi urospennuista vapautui etsimään uutta omistajaa, varaajansa halutessa sittenkin nartun. Tulevaisuuden jahtimaisterille on etsinnässä metsästävä ja aktiivinen omistaja, joka ei myöskään kavahda paria koe- ja näyttelykäyntiä. Mikäli kehässä pyöriminen omistajaa kauhistuttaa, lupaan hoitaa näyttäytymiset omistajan puolesta =) Myös kokeisiin on tarvittaessa apua tarjolla. 

Hertta on erinomainen emo. Pennut se hoitaa hyvin ja pentuja ihasteleviin se suhtautuu tarkkaavaisesti mutta rauhallisin mielin. Eluf on hyvin kiinnostunut pennuista ja istuu usein portin takana niitä tiirailemassa. Lähelle päästyään se myös mielelään nuolee niitä. Dorista pennut eivät juurikaan kiinnosta nyt, vaikka niiden syntyessä se oli koko ajan tilannetta seuraamassa. Casku tyytyy niiden seuraamiseen lähinnä portaista, jonne se kiipeää saadakseen suoran näköyhteyden pentuihin.

Lähiviikot kuluvat pentujen tahtiin. Ensinmäinen pentuetapaaminen näille D-pennuille on jo sovittuna ja suunnitelmia on tehty jo syksyn koulutuksiin myös C-pentujen osalta. Myös vanhemmat kasvattimme ovat tietenkin tervetulleita tapahtumiin! Parin viikon kuluttua ensimmäiset uudet omistajat tapaavat pentunsa.

0053.jpg

0503.jpg

Hertta's and Duco's puppies were born two weeks ago, seven bitches and four males. Hertta did her part perfecktly, very calm. Our helping hands had to only adore the puppies and weight them. Thank you for everyone!

These two weeks old puppies have grown good and they are chubby and happy. This group has four bown roans and left six are black roans. Sadly, one of the bitch puppies died few days ago. In last days the puppies have been getting up to their shaky legs and they try to stay up for few steps. Puppies eyes are opening. When the puppies are in sleep they bark and growl. 

All the bitches have their homes ready. One of the male puppies got just free for new home, because the booker wanted to have a bitch instead of a male. We are looking good and active home for this little fellow. We can help with trainning if needed!

Hertta is exellent mother. She takes good care of the puppies and she is calm with peoples around. Eluf is really interested about the puppies and he sits in front of the gate very often watching them. When he gets close, he likes to lick them also. Doris is now not so interested even when she was really interested when the puppies were borning. Casku just watches them behind the gate.

These weeks are for the puppies. First littery meeting for these D-puppies is already marked down and plans are made for fall's trainnings also for C-littery. Also our older litteries are welcome in these meetings! In few weeks the new owners will meet their puppies.

Kommentoi kirjoitusta.

Uutta vuotta / New Years!

Tiistai 7.1.2014 klo 2:58

042.jpg

Vuosi vaihtui rauhallisesti työn merkeissä. 

Hertta on kasvatellut mahaansa ja on jo varsin muhkeissa mitoissa. Ruokahalu on loppumaton, samoin hellyyden kaipuu. Rapsutuksia ja paijauksia ei tunnu koskaan olevan riittävästi siitä päätellen, että pelkkä sen nimen mainitseminen sivulauseessa saa sen kampeamaan itsensä puhujan kainaloon hellittäväksi.

Lenkeillä intoa riittää entiseen malliin mutta madaltunut maavara on aiheuttanut muutaman yllätyksen kaatuneiden puiden yli hypätessä =)

Muut koirat ovat viettäneet ansaittua vapaa-aikaansa lenkkeillen ja löhöillen. Tälle kaudelle on kuitenkin vielä suunnitelmissa jahti tai pari. Myös suunnitelmia kesän ja syksyn varalle tehdään pikku hiljaa mutta nyt keskitymme pentujen odotukseen. Vielä pari viikkoa H-hetkeen...

This year changed peacefully at work. Hertta has been growning her stomack and she is big. She has a endless stomack and an endless want for attenttion. She just can't get enough of them.

In outside she has energy like before but she is not kind of used to her big stomack. Other dogs spent theis well earned freetime jogging and relaxing. For this season we still have few huntings left. We are also making plans for next fall but now we have to concentrate to the big thing......

Kommentoi kirjoitusta.

Hienon koesyksyn päätös

Lauantai 28.12.2013 klo 16:43

 

Hieno koevuosi sai tänään upean päätöksen; Casku lunasti kaikki ne odotukset, joita meillä sen suhteen oli.

Casku saavutti tänä syksynä ykköstulokset sekä nuorten- että avoimessaluokassa ja siirtyi voittajaluokkaan vain 1,4-vuoden iässä.

Kiitokset Jaskalle tämän hienon nuoren koiran eteenpäin viennissä ja valtavasti onnea!!!! 

Tästä on mukava jatkaa ensi vuoteen =)dsc_22512.jpg

 

2 kommenttia .

Hyvää Joulua!

Tiistai 24.12.2013 klo 0:39

Rauhoitumme Joulun viettoon ja haluamme toivottaa ihanaa Joulunaikaa kaikille kasvateillemme

omistajineen, ystävillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Kiitos kuluneesta vuodesta ja onnellista uutta

vuotta 2014!094.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tanska ja muuta mukavaa

Maanantai 23.12.2013 klo 2:20

323.jpg 

Marraskuun puolivälissä lähdimme odotetulle reissulle Tanskaan. Matkaan lähti Hertan lisäksi myös Casku seuralaiseksi ja suuntasimme pohjoisen kautta 2400 kilometrin ajourakalle.

Matkalla Eino-myrsky järjesti meille yllätyksen ja pohjois Ruotsissa tuli tahtomattaan testattua X-Trailin kestävyys kolarissa tielle kaatuneen puun kanssa. Onneksi törmäyksestä selvittiin osittain irronneella puskurilla sekä muilla pikkuosilla ja pystyimme jatkamaan matkaa etelää kohti. Ajo-ominaisuuksissa oli kyllä toivomisen varaa rytäkän jälkeen. Matkalle sattui vielä rengasrikko mutta perille pääsimme viimein ajettuamme 26 tuntia. Kokemuksen jälkeen voin sanoa etten harkitse rekkakuskin uraa. Sen verran puuduttavaa autossa istuminen oli.

Perille pääsy korvasi kyllä kaikki matkan harmit ja oli mukava jälleen nähdä tanskalaiset ystävämme. Duco oli juuri niin miellyttävä ja komea kuin muistinkin. Hertta oli myös hyvin innostunut tästä herrasmiehestä ja astutukset sujuivat ongelmitta.

Viikon aikana pääsin näkemään sekä Ducoa että emäänsä Fallia pellolla. Jaska on nähnyt kummatkin koirat tositoimissa jo aiemminkin. Molempien liikkuminen oli yläpäistä ja vauhdikasta ja ne olivat helposti ohjattavissa. Koirien työskentelyn seuraaminen vain vahvisti tunnetta, että olin valinnut Hertalle juuri oikean uroksen.

Casku pääsi fasaanijahtiin Virakin kanssa. Koirat hakivat yhdessä ja kokemus oli Caskulle ensimmäinen parihausta. Oli hienoa seurata kuinka hyvin se keskittyi työskentelyyn toisesta koirasta huolimatta ja haki määrätietoisesti intoa puhkuen. Alueella oli myös peuroja mutta ne eivät Caskua häirinneet.

Parina iltapäivänä olimme Jaskan kanssa myös saksanhirvipassissa mutta yhtään emme saaneet ampumaetäisyydelle. Mukava kokemus kuitenkin.

Saatuamme auton korjaamolta suuntasimme kotimatkalle taas monta hienoa kokemusta rikkaampina. Isot kiitokset Annettelle, Michaelille, Lillille ja Arnelle vieraanvaraisuudesta. Erityisesti kiitokset Arnelle mahdollisuudesta käytää Ducoa kasvatustyössämme sekä mielenkiintoisesta katsauksesta Ducon sukuun aina 50-luvulle saakka.

Joulukuun alussa kävimme Pohjanmaalla Caskun kanssa fasaaneja pöllyyttämässä. Päivä oli onnistunut ja Caskulle saatiin hyvin riistatöitä, joista muutama tiedotuksella. Koira neito jaksaa ilahduttaa toiminnallaan kerta toisensa jälkeen.

Syksyn mittaan olemme saaneet tutustua uusiin, mukaviin seisojaihmisiin ja jännityksellä odotamme onko meillä hyviä uutisia kerrottavana, kunhan Hertta käytetään ultrassa. Ainakin siitä on tullut entistä ahneempi ja seurallisempi =)

 

 005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kokeita ja näytelmiä

Torstai 28.11.2013 klo 2:47

jyvaskylan_nayttely_2013_014.jpg

Loman loputtua arki asettui varsin nopeasti uomiinsa. Loma metsästettiin ahkeraan ja koetouhut olivat Junkkaria lukuunottamatta vain ajatuksissa.

Hertta on toiminut koko syksyn tasaisen varmasti. Olen erittäin tyytyväinen sen työskentelyyn ja ilahtunut sen varmuudesta ja rauhallisuudesta lintutilanteissa. Jos maisemissa on lintuja ollut, ne ovat varmasti myös löytyneet ja saatu haulikko hollille. Nostoluvan jälkeen on voinut keskittyä vain ampumiseen, koiraan ei ole tarvinnut vilkuilla. Hertta jää aina täysin paikoilleen laukauksen jälkeen ilman eri käskyä ja odottaa noutolupaa rauhassa. Vielä kun emäntä saisi linnut ammuttua tonttiin nykyistä paremmalla prosentilla...

Lokakuussa starttasimme ensimmäisessä peltokokeessa. Hertta haki neljässä erässä, ollen viidesti linnuilla ja jokaisesta tilanteesta saatiin riistatyö mutta ei pudotusta. Tilanne ei juuri ampujia imarrellut ja emäntäkin sai miettiä taitojaan kerran jos toisenkin... Tilanteissa Hertta oli täysin rauhallinen eikä koko päivän aikana tullut yhtään törmäystä eikä väliinjättöä. Tiedotuskin saatiin. Pudotuksen puuttuessa teimme kylmänlinnun noudon ja se sujui rutiinilla. Pohjalla oli täydet pisteet vesityöstä sekä jäljeltä. Päivän mittaan ehdin jo ilahtua, että ensimmäinen tulos VOI-luokasta on varmaankin tulossa, joskaan ykköstä ei odoteltu. Harrastusten parissa voi sattua ja tapahtua vaikka mitä yllätyksiä ja niin kävikin. Lähdimme kotiin plakkarissa tulos VOI0. Kotimatkalla ei juuri hymyilyttänyt ja mielessä kävi monenlaista ajatusta suuntaan jos toiseen..

Vajaan viikon kuluttua starttasimme jälleen kokeessa. Hertta toimi kuten sen tiesin osaavan ja itsellänikin oli hyvä ja rauhallinen mieli. Päivä oli kaikkiaan hieno ja onnistunut. Kotiin lähdimme VOI1-tulos taskussa ja kolmen sadan kilometrin ajomatka kotiin sekä yövuoro heti perään sujuivat naama korvissa. Sen verran makealta ykkönen tuntui =)

Osallistuimme vielä kahteen kokeeseen, joista molemmista saimme VOI2 tulokset. Keski-Suomen piirinmestaruus kokeessa olimme kolmansina, häviten kahdella pisteellä toiseksi tulleille Gyntsille sekä Almalle. Voiton vei Tarvaisen Seppo Vichyllään. Onnea heille! Päivä oli todella jännittävä ja koirien työskentely varsin tasaista. 

Casku starttasi toiseen nuortenluokan kokeeseensa Haapajärvellä. Se haki varsin hyvin, löysi linnut ja riistatyötkin onnistuivat. Vielä hieno nouto ja neitokaiselle tulos NUO1. Kahden päivän kuluttua Casku osallistui AVO- luokkaan, saaden tulokseksi AVO3. Samaisessa kokeessa myös velipoika Cosmos (Rouka) ja Sannamari saivat hienosti tuloksen NUO2. Onnittelut!!!

Jaska on tehnyt Caskun kanssa hienoa työtä. Casku hakee hyvällä kuviolla ja tuulta hyvin käyttäen. Se on helposti ohjattavissa sekä lintutilanteissa emänsä tapaan täysin rauhallinen. Noudoissa se on timanttinen. Tarkka, pehmeäsuinen ja varma. Erittäin miellyttävä nuori koiraneito ja isäntänsä ehdoton silmäterä.

Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn osallistuimme kolmella koiralla. Tuloksena Cookiemonsterille JUN ERI1, Caskulle JUN ERI2 ja Cosmokselle JUN EH. Tuomarina Attila Czegledi, Unkari. 

Caamos Tuusniemen ryhmänäyttelyssä JUN EH, tuomarina Raija Tammelin. Onnittelut kaikille näytelmissä käyneille!!!

2 kommenttia .

Loma lopuillaan..

Torstai 10.10.2013 klo 21:20

222.jpg 

Viimeisiä lomapäiviä vietämme Suomussalmen maisemissa metsästäen ystävien kanssa. Tätä kirjoittaessa jaloissa makaa neljä väsynyttä mutta ilmeisen tyytyväistä jahtikaveria. 

Lomaan on mahtunut paljon mukavia tapahtumia, vanhojen ja uusien ystävien tapaamisia ja hienoja jahtireissuja kotomaisemissa ja vähän muuallakin. Tällä lomalla olemme todellakin vain lomailleet ja keskittyneet rakkaaseen harrastukseemme. Tekemättömät ja suunnitelmissa olleet kotihommat muistuttavat meitä edelleenkin olemassaolollaan mutta niihin perehdymme vasta ensi viikolla... =)

Junkkariin Atrayenten väki suuntasi neljän C-junnun porukalla. Isäntäväki edusti uusissa kennelimme tunnuslauseella: "Kyllä se kotona toimii..."  varustetuilla takeilla ja lippiksillä.  

Ulkomuotokatselmuksessa koiramme arvioitiin varsin tasaiseksi porukaksi. Caira, Hyrrä ja Rouka saivat erinomaiset ja Casku erittäin hyvän. Hieno sisarusparvi myös tuomareiden mielestä.

Sunnuntaina pellolla isäntäväen arviot koiriensa toiminnasta osuivat aikalailla oikeaan. Siellä nähtiin niin hyvää hakua, perään menoja kuin myös täydellistä pettymystä. Casku on toiminut tasaisen varmasti koko syksyn. Haku on ollut yksi-vuotiaalle riittävää eikä koiran toiminnassa ole ollut moittimista muutenkaan. Junkkarissa nähtiin kaksi erää puoli unessa hiippailevaa Caskua, joka oli täysin vastakohta totutulle. Toisessa erässä Jaska nosti hattua ja Caskun Junkkari päättyi siihen. 

Sannamari ja Rouka tekivät tasaista jälkeä ja saivat kahdella hyvällä riistatyöllä NUO 2:n! Paljon onnea hienosta tuloksesta!!!

Junkkari viikonloppu oli kaikkiaan erittäin mukava ja onnistunut. Kiitos kaikille mukana olleille, oli jälleen hauska nähdä teitä kaikkia!!!

Junkkarin jälkeen maanantaina lähdimme metsään nollaamaan Caskun pettymystä ja katsomaan mikä haussa on vikana... Koira irti metsään ja ta-daa, haku kulki kuten ennenkin ja lintuja löytyi. Iltapäivällä kokeiltiin vielä pellolla ja neitokainen paineli häntä suorana ja saimme vielä pudotuksen noutoineen fasaanilla. Uskottava se vaan on, "Kyllä se kotona toimii.." =)227.jpg

 

 

 Ending Vacation

The last days of our vacation we are spending in Suomussalmi and hunting with our friends. When I'm writing this, I have four tired and happy dogs.

We've had many nice experiences and meeting with our new and old friends and great hunting trips in home and elsewhere. In this vacation we've really took it relaxed and concentrated our loved hobby. We have lot to do in home, all the stuff to do but that is a next week's thing.

Atrayente's people head up to Junkkari with four C-littely dogs. We represented with our new jackets and caps with a slogan "Well, it works at home..."

In appearance review our dog's were valued very equal group. Caira, Hyvvä and Rouka got resuls Exellent and Casku got Very good. The judges thought also that the littery is very nice.

On Sunday at the field our estimates of the dogs actions were right. We saw good search, went afters and also perfect disappointments. Casku has worked pretty steady the whole autumn. The search has been enough for one-year-old and her work has been correct. In Junkkari we saw two rounds of sleepy Casku whick was the opposite of her normal work. During the second round Jaska gave the red flag and the Junkkari was over from them.

Sannamari and Rouka made really steady work and got Young Class Second price with two geat gainwork. Congrats from a great results!

Junkkari-weekend was very nice and successful over all. Thank you for everyone, was great to see you all again!

After Junkkari on Monday we went to forest zero out Casku's dissappointments and to see what is wrong with her search... We let the dog loose and whops, the search was just as good as before and she found the birds. In afternoon we tried also in field and she ran with her tail straight and we also got drop with pickup on pheasant. So, its true, "Well, it works at home..." =)

Kommentoi kirjoitusta.

Lomailua..

Tiistai 17.9.2013 klo 18:40

095.jpg 

Lomaa käynnisteltiin viikko sitten Ilmajoen lakeuksilla rennolla mielellä mukavassa porukassa. Kiitos kaikille mukana olleille! Porukkaan mahtui keskisuomalaisia pyynti- ja saantikoiria isäntineen ja emäntineen settereistä seisojiin. Tilanteita viikonlopun aikana saatiin hyvin kaikille vaikka lintuja ei ehkä viime vuoden määriä ollutkaan. Tälläiselle puskassa tarpojalle oli hienoa päästä aavoille pelloille tuulia haistelemaan ja katsomaan kuinka koira kulkee. Ja kulkihan se ihan emännän mieleen riittävästi. Caskullekkin viikonlopusta oli selvästi hyötyä ja hyvin näytti pelto maistuvan myös nuorelle neidille.

Viime viikonloppuna pidettiin C-pentueen kolmas pentuetapaaminen. Lauantaina katsoimme omilla linnuillamme miten koirakoilla sujui yhteistyö lintutilanteissa. Tilanteissa oli selvästi nähtävissä miten suuri merkitys on huolella tehdyllä pohjatyöllä eli koiran hallittavuudella ja perustottelevaisuudella kun ollaan riistan kanssa tekemisissä. Koirakoilla joilla tämä puoli oli jo hyvin hanskassa, ei lintutilanteissa ollut mitään ongelmaa. Koirat olivat hyvin ohjattavissa ja linnun siivittäessä koirat jäivät rauhallisestii paikoilleen ilman ryntäilyjä.

Joillakin lintutilanne vaati enemmän työtä ja paneutumista mutta päivän mittaan saatiin myös heille onnistuneita tilanteita ja koiralle oikea malli päähän hautumaan.

Sunnuntaina suuntasimme Virroille katsastamaan kuinka lintuja pelloilta ja metsistä löytyy ja mitä sitten tapahtuu.

Lintuja oli maastossa hyvin ja niiden eteen joutui jokainen koira tekemään kunnolla työtä. Mitään helppoja tapauksia ne eivät olleet. Osa juoksutti kokeneempiakin koiria pitkät pätkät ennen siivittämistä. Hakuaikaa saatiin jokaiselle hyvin ja myös onistuneita riistatöitä. 

Päivä oli erittäin onnistunut ja pientä leikkimielistä kilpailuakin oli koirakoiden välillä. Kenellä enemmän riistatöitä ja kenen koira noutaa nopeammin ja varmemmin... Naurunremakasta päätellen hauskaa oli.

Kasvattajan vinkkelistä oli mukava nähdä viikonlopun aikana kehitystä niin koirissa kuin ohjaajissakin. Kaikki olivat innokkaita ja ottivat hyvin vinkkejä vastaan. Koirille hyvää oppia oli myös jälkijoukossa kulkeminen ja vuoron odottaminen. Tapaamme seuraavan kerran Junkkarissa.

Metsästämäänkin olemme ehtineet hyvin. Kanalintukannat näyttävät ainakin meillä päin varsin mukavilta. Hertta ja Eluf ovat hoitaneet leiviskänsä hyvin ja tarjoilleet meille hienoja tilanteita. Hertan epäonneksi emännän sihti tuntuu olevan jokseenkin hukassa mutta onneksi isäntä on paikkaillut tilannetta osumillaan. 

Yksi metsästysharrastukseni upeimmista päivistä oli eilen, kun sekä Hertta että Eluf hoitivat meille omat metsot hienoilla riistatöillä. Tällä fiiliksellä mennään vielä pitkään =)

002.jpg

 

On vacation


We started our vacation week ago in Ilmajoki with relaxed minds with nice people. Thank you for everyone. There was people from Middle-Finland: setters to pointers with their hosts and hostesses. We had many situations during weekend for everyone even when there was not as many birds as last year. We are uset to walk in forests so it was nice to hunt in fields and see how the dog works and it worked at least how I want it to go. I can see the weekend helped Casku a lot and Casku liked it also.

Last weekend we had C-litterys third littery meeting. On Saturday we watched how dogs worked with their owners in bird situations using our own birds. You could see how big difference there was when the dog was working better when it was well basic trained. All the owners and dogs were handling this well so there was no hard times in bird situations. Dogs were really easy to control and when the birds left they stayed calm in their place.

For some bird situations took more work and effort but in the end of the day we got successful situations for everyone and for the dogs the right working habit.

On Sunday we went to Virrat look how much there is birds on forests and fields and what will happen next.

Many birds were on the ground and all the dogs had to work hard. This time there was no easy cases. Part of the group had their dog run for long time berofe they fly. Everyone got enough seraching time and successfull gain works.

The day was over all very good with little playful competititon between dog owners about who has whe most gain work and whos dog fetches most fast and with confidence. Totally fun.

From breeder's point of view was nice to see some development during the weekend, both in dogs and owners. Everyone was exited and took our tips very well. Good training for dogs was also the waiting between turns and being in big group. Next time we will meet in Junkkari.

We've had well time to hunt. Fowl stock looks very nice in our corners. Hertta and Eluf have been working well and offered us good situations. For Hertta's bad luck, host's aim has been little off but getting better!

One of my hunting hobby's most awesome days was yesterday when Hertta and Eluf got both capercaillies. With this feeling I'll go trought the whole week! 

Kommentoi kirjoitusta.

Syksyn tullen

Lauantai 7.9.2013 klo 3:03

0162.jpg

Upealle kesälle voidaan jo jättää hyvästit ja toivottaa syksy taas tervetulleeksi!

Kesään mahtui paljon iloa mutta myös suurta surua ja ikävää, jolle vain aika tekee tehtävänsä.

Kesäkuussa jouduin tekemään raskaan ja vaikean päätöksen ja luopumaan rakkaasta Paavosta. Paavo tulee aina kulkemaan muistoissani yhtenä elämäni suurista koirista, vaikka yhteistä aikaa olikin aivan liian vähän.

Asia vei joksikin aikaa kaiken terän koko harrastuksesta ja sen mielekkyydestä.

Onneksi kesälle oli jo valmiiksi paljon suunnitelmia ja sovittuja menoja jotka saivat ajatukset taas harrastuksen pariin.

Heinäkuussa kävimme pienellä porukalla Anjalassa erikoisnäyttelyssä. Näyttelykehästä ei suurta glooriaa tullut mutta olen tyytyväinen junnujen saamiin arvosteluihin. Casku sai H:n, Ransu ja Rouka EH:t sekä Dooris Mari-Annen esittämänä veteraanit yli 10-v. luokasta H:n. Tuomari mainitsi, että nuori esittäjä ansaitsisi erinomaisen =)

TOKOn mestaruusmittelöissä Sannamarin ja Roukan yhteistyö toi parille nuortenluokasta toisen sijan vain seitsemän pisteen erolla voittajaan. Upea suoritus ensikertalaisilta!

Vesikokeissa Casku sai Jaakkon ohjauksessa täydet pisteet sekä NUO- että AVO-luokista. Samoin yhteistyö pelaa hienosti myös Ransulla ja Teemulla; täydet pisteet molemmista luokista myös heille!

Cairalle Kaj-Oven ohjauksessa NUO-luokasta kolme pistettä sekä Roukalle ja Sannamarille NUO-luokasta neljä pistettä. Hienoa!

Hertta jaksaa hemmotella emäntäänsä tasaisen varmoilla suorituksillaan; vedestä ja jäljeltä molemmista viisi pistettä.

Näillä eväillä on mukava startata syksyn kokeisiin ja toivotaan, että suuntaus on silloin  myös samanlainen...

C-pennut täyttivät elokuussa vuoden. Vuoden mittaan olen nähnyt lähes kaikkia pentuja useamman kerran ja olen erittäin tyytyväinen koiriin ja aktiivisiin omistajiinsa.

Luonteeltaan koirat ovat juuri sitä mitä hainkin yhdistelmästä. Avoimia, sosiaalisia ja hiljaisia. Vauhtia löytyy tarvittaessa mutta rauhoittuakkin osataan tilanteen niin vaatiessa. Passissa parta suut ovat hiljaista seuraa.

Karvan suhteen pentueessa on pari runsaampi  karvaista, joilla raajoissa ja osittain päässä karva on pehmeämpää sekä kaksi runkokarvaltaan niukempaa koiraa. Kaikilta löytyy kuitenkin parrat ja karva on tiivistä ja rungon myötäistä.

Kooltaan koirat ovat melko kookkaita. Se on asia, johon minun täytyy kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.

Ennen Junkkaria kokoonnumme taas porukalla katsastamaan miten koirakoilla sujuu lintujen kanssa.

Jahtikausi aloitettiin sorsastuksella. Varsinaista tungosta ei lintujen suhteen lammilla ollut mutta sentää jotain saatiin koirien noudettavaksikin. 

Ensi viikolla alkaa odotettu loma ja töihin palaamme joskus myöhään lokakuussa. Lomalla käymme katsastamassa jahtimaita niin etelässä kuin pohjoisessakin.

Aamulla suuntaamme pohjanmaan lakeuksille viikonlopuksi katsastamaan mitä kuuluu fasaaneille ja peltopyille. Loma voi alkaa !!!

 

 0502.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Synttärihumua

Lauantai 3.8.2013 klo 23:15

 

Tänään C-pentue täyttää jo vuoden! Onnea koko sakille!

Kuvassa Casku mökkitunnelmissa.

119.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Eluf

Sunnuntai 28.7.2013 klo 23:13

 

018.jpg Eluf tänään 7-vuotta! Onnea vauhdikkaalle herralle jolla on aina hommaa ja pilke silmäkulmassa. Lämpimät ajatukset myös velipoika Bentille sinne jonnekkin missä askel on keveä ja tuulet ovat suotuisat  

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Sankarit

Perjantai 19.7.2013 klo 23:20

img_1671_bertta.jpg 

Hertta (Balandin) ja Boris tänään 6-vuotta. Onnea sisaruksille!!! Yksi on joukosta poissa. Tänään muistelemme kaivaten Berttaa,joka lähti  riistarikkaammille metsästysmaille viime joulukuussa.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kuvia

Torstai 4.7.2013 klo 4:16

008.jpg 

Uusia kuvia on lisätty albumeihin: Cuno vom Rosenvehn, Atrayente Balandin, C-pennut maailmalla,

C-pentueen tapaaminen 15-16.6 2013 sekä Otsolan Isadora.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »