Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

13.4.2019PENTUJA 2019, pikku GeetLue lisää »13.4.2019UUSI VALIOLue lisää »13.4.2019NÄYTTELYTULOKSIA KORPILAHTI 17.3.2019Lue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:191316 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

A. Fearless Frida 11 kk
a_fearless_felix
Eminent Eden

Pennut maailmalla

Sunnuntai 30.3.2014 klo 1:43

028.jpgTupa on tyhjentynyt pennuista. Kotiin  jäi pitämään rallia yllä "Myy",  joka saa helposti villittyä Caskun mukaan leikkeihinsä.

Takana on kiireiset kymmenen viikkoa, jonka aikana saimme tutustua mukaviin, uusiin kanakoiraharrastajiin. Osalla on kokemusta jo ennestään, osa on ensikertalaisia. Yhtä kaikki, jälleen voi hyvillä mielin todeta saaneensa pennut hyviin, metsästäviin koteihin. 

Pentujen ensi viikot uusissa kodeissa ovat sujuneet hyvin. Pennut ovat saaneet kiitosta reippaudesta ja sosiaalisuudesta. Uudet asiat ja tuttavuudet on otettu mielenkiinnolla vastaan ilman turhia hötkyilyjä. Viimeisin maailmalle lähtijä suuntasi kulkussa kohti Venäjää ja sen laajoja jahtimaita.

Pentueena porukka on ollut alusta asti varsin tasainen. Koon, karvan ja luonteiden puolesta ei suuria eroja ole ollut.

0612.jpg 

Kommentoi kirjoitusta.

Ihanaa Ystävänpäivää kaikille!

Perjantai 14.2.2014 klo 15:56

ystavanpaiva_2014.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentujen elämää

Maanantai 10.2.2014 klo 2:16

0532.jpg

Pennut ovat kohta jo neliviikkoisia. Pentulaatikko on siirretty vintille odottamaan seuraavia tulokkaita ja pennuilla on tilaa temuta omassa huoneessaan.

Pennut ovat uteliaita ja ympäristöä tutkitaan ahkerasti. Vaikka meno on vielä välillä huojuvaista, kavereista otetaan jo mittaa murinan säestyksellä. Uudet ihmiset ja koirat tutkitaan tarkasti ja lattialle istuva saa varmasti pennun tai useamman syliinsä keikkumaan. 

Ensi viikolla omistajat tulevat pentujaan katsomaan ja kaikille on kodit odottamassa uutta jahtikaverin alkua. Myös minulle jää porukasta kasvamaan koiraneito, kunhan osaan päättää mikä ihanuuksista eniten miellyttää =) 

012.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Pentukuulumisia / Greetings from the puppies

Keskiviikko 29.1.2014 klo 12:28

Hertan ja Ducon pennut syntyivät kaksi viikkoa sitten. Pentueeseen syntyi seisemän narttua ja neljä urosta. Hertta hoiti urakan mallikkaasti ja tyylilleen uskollisena tyynen rauhallisesti. Meidän "apukätilöiden" hommaksi jäi lähinnä pentujen punnitus sekä ihastelu. Kiitokset kaikille osallisille!

Kaksiviikkoiset pennut ovat kasvaneet hyvin ja ovat pulskia sekä tyytyväisiä. Porukassa on neljä ruskeapäistärikköä ja loput kuusi ovat mustapäistärikköjä. Ikäväksemme yksi narttupennuista kuoli pari päivää sitten  Viime päivinä pennut ovat jo nouseet huterille jaloilleen ja horjuvat päättäväisesti pieniä matkoja. Silmät ovat pikku hiljaa avautumassa. Unissaan ne jo haukahtelevat ja välillä kuuluu murinan tapaistakin.

Kaikille nartuille on jo kodit valmiina. Yksi urospennuista vapautui etsimään uutta omistajaa, varaajansa halutessa sittenkin nartun. Tulevaisuuden jahtimaisterille on etsinnässä metsästävä ja aktiivinen omistaja, joka ei myöskään kavahda paria koe- ja näyttelykäyntiä. Mikäli kehässä pyöriminen omistajaa kauhistuttaa, lupaan hoitaa näyttäytymiset omistajan puolesta =) Myös kokeisiin on tarvittaessa apua tarjolla. 

Hertta on erinomainen emo. Pennut se hoitaa hyvin ja pentuja ihasteleviin se suhtautuu tarkkaavaisesti mutta rauhallisin mielin. Eluf on hyvin kiinnostunut pennuista ja istuu usein portin takana niitä tiirailemassa. Lähelle päästyään se myös mielelään nuolee niitä. Dorista pennut eivät juurikaan kiinnosta nyt, vaikka niiden syntyessä se oli koko ajan tilannetta seuraamassa. Casku tyytyy niiden seuraamiseen lähinnä portaista, jonne se kiipeää saadakseen suoran näköyhteyden pentuihin.

Lähiviikot kuluvat pentujen tahtiin. Ensinmäinen pentuetapaaminen näille D-pennuille on jo sovittuna ja suunnitelmia on tehty jo syksyn koulutuksiin myös C-pentujen osalta. Myös vanhemmat kasvattimme ovat tietenkin tervetulleita tapahtumiin! Parin viikon kuluttua ensimmäiset uudet omistajat tapaavat pentunsa.

0053.jpg

0503.jpg

Hertta's and Duco's puppies were born two weeks ago, seven bitches and four males. Hertta did her part perfecktly, very calm. Our helping hands had to only adore the puppies and weight them. Thank you for everyone!

These two weeks old puppies have grown good and they are chubby and happy. This group has four bown roans and left six are black roans. Sadly, one of the bitch puppies died few days ago. In last days the puppies have been getting up to their shaky legs and they try to stay up for few steps. Puppies eyes are opening. When the puppies are in sleep they bark and growl. 

All the bitches have their homes ready. One of the male puppies got just free for new home, because the booker wanted to have a bitch instead of a male. We are looking good and active home for this little fellow. We can help with trainning if needed!

Hertta is exellent mother. She takes good care of the puppies and she is calm with peoples around. Eluf is really interested about the puppies and he sits in front of the gate very often watching them. When he gets close, he likes to lick them also. Doris is now not so interested even when she was really interested when the puppies were borning. Casku just watches them behind the gate.

These weeks are for the puppies. First littery meeting for these D-puppies is already marked down and plans are made for fall's trainnings also for C-littery. Also our older litteries are welcome in these meetings! In few weeks the new owners will meet their puppies.

Kommentoi kirjoitusta.

Uutta vuotta / New Years!

Tiistai 7.1.2014 klo 2:58

042.jpg

Vuosi vaihtui rauhallisesti työn merkeissä. 

Hertta on kasvatellut mahaansa ja on jo varsin muhkeissa mitoissa. Ruokahalu on loppumaton, samoin hellyyden kaipuu. Rapsutuksia ja paijauksia ei tunnu koskaan olevan riittävästi siitä päätellen, että pelkkä sen nimen mainitseminen sivulauseessa saa sen kampeamaan itsensä puhujan kainaloon hellittäväksi.

Lenkeillä intoa riittää entiseen malliin mutta madaltunut maavara on aiheuttanut muutaman yllätyksen kaatuneiden puiden yli hypätessä =)

Muut koirat ovat viettäneet ansaittua vapaa-aikaansa lenkkeillen ja löhöillen. Tälle kaudelle on kuitenkin vielä suunnitelmissa jahti tai pari. Myös suunnitelmia kesän ja syksyn varalle tehdään pikku hiljaa mutta nyt keskitymme pentujen odotukseen. Vielä pari viikkoa H-hetkeen...

This year changed peacefully at work. Hertta has been growning her stomack and she is big. She has a endless stomack and an endless want for attenttion. She just can't get enough of them.

In outside she has energy like before but she is not kind of used to her big stomack. Other dogs spent theis well earned freetime jogging and relaxing. For this season we still have few huntings left. We are also making plans for next fall but now we have to concentrate to the big thing......

Kommentoi kirjoitusta.

Hienon koesyksyn päätös

Lauantai 28.12.2013 klo 16:43

 

Hieno koevuosi sai tänään upean päätöksen; Casku lunasti kaikki ne odotukset, joita meillä sen suhteen oli.

Casku saavutti tänä syksynä ykköstulokset sekä nuorten- että avoimessaluokassa ja siirtyi voittajaluokkaan vain 1,4-vuoden iässä.

Kiitokset Jaskalle tämän hienon nuoren koiran eteenpäin viennissä ja valtavasti onnea!!!! 

Tästä on mukava jatkaa ensi vuoteen =)dsc_22512.jpg

 

2 kommenttia .

Hyvää Joulua!

Tiistai 24.12.2013 klo 0:39

Rauhoitumme Joulun viettoon ja haluamme toivottaa ihanaa Joulunaikaa kaikille kasvateillemme

omistajineen, ystävillemme ja yhteistyökumppaneillemme. Kiitos kuluneesta vuodesta ja onnellista uutta

vuotta 2014!094.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Tanska ja muuta mukavaa

Maanantai 23.12.2013 klo 2:20

323.jpg 

Marraskuun puolivälissä lähdimme odotetulle reissulle Tanskaan. Matkaan lähti Hertan lisäksi myös Casku seuralaiseksi ja suuntasimme pohjoisen kautta 2400 kilometrin ajourakalle.

Matkalla Eino-myrsky järjesti meille yllätyksen ja pohjois Ruotsissa tuli tahtomattaan testattua X-Trailin kestävyys kolarissa tielle kaatuneen puun kanssa. Onneksi törmäyksestä selvittiin osittain irronneella puskurilla sekä muilla pikkuosilla ja pystyimme jatkamaan matkaa etelää kohti. Ajo-ominaisuuksissa oli kyllä toivomisen varaa rytäkän jälkeen. Matkalle sattui vielä rengasrikko mutta perille pääsimme viimein ajettuamme 26 tuntia. Kokemuksen jälkeen voin sanoa etten harkitse rekkakuskin uraa. Sen verran puuduttavaa autossa istuminen oli.

Perille pääsy korvasi kyllä kaikki matkan harmit ja oli mukava jälleen nähdä tanskalaiset ystävämme. Duco oli juuri niin miellyttävä ja komea kuin muistinkin. Hertta oli myös hyvin innostunut tästä herrasmiehestä ja astutukset sujuivat ongelmitta.

Viikon aikana pääsin näkemään sekä Ducoa että emäänsä Fallia pellolla. Jaska on nähnyt kummatkin koirat tositoimissa jo aiemminkin. Molempien liikkuminen oli yläpäistä ja vauhdikasta ja ne olivat helposti ohjattavissa. Koirien työskentelyn seuraaminen vain vahvisti tunnetta, että olin valinnut Hertalle juuri oikean uroksen.

Casku pääsi fasaanijahtiin Virakin kanssa. Koirat hakivat yhdessä ja kokemus oli Caskulle ensimmäinen parihausta. Oli hienoa seurata kuinka hyvin se keskittyi työskentelyyn toisesta koirasta huolimatta ja haki määrätietoisesti intoa puhkuen. Alueella oli myös peuroja mutta ne eivät Caskua häirinneet.

Parina iltapäivänä olimme Jaskan kanssa myös saksanhirvipassissa mutta yhtään emme saaneet ampumaetäisyydelle. Mukava kokemus kuitenkin.

Saatuamme auton korjaamolta suuntasimme kotimatkalle taas monta hienoa kokemusta rikkaampina. Isot kiitokset Annettelle, Michaelille, Lillille ja Arnelle vieraanvaraisuudesta. Erityisesti kiitokset Arnelle mahdollisuudesta käytää Ducoa kasvatustyössämme sekä mielenkiintoisesta katsauksesta Ducon sukuun aina 50-luvulle saakka.

Joulukuun alussa kävimme Pohjanmaalla Caskun kanssa fasaaneja pöllyyttämässä. Päivä oli onnistunut ja Caskulle saatiin hyvin riistatöitä, joista muutama tiedotuksella. Koira neito jaksaa ilahduttaa toiminnallaan kerta toisensa jälkeen.

Syksyn mittaan olemme saaneet tutustua uusiin, mukaviin seisojaihmisiin ja jännityksellä odotamme onko meillä hyviä uutisia kerrottavana, kunhan Hertta käytetään ultrassa. Ainakin siitä on tullut entistä ahneempi ja seurallisempi =)

 

 005.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kokeita ja näytelmiä

Torstai 28.11.2013 klo 2:47

jyvaskylan_nayttely_2013_014.jpg

Loman loputtua arki asettui varsin nopeasti uomiinsa. Loma metsästettiin ahkeraan ja koetouhut olivat Junkkaria lukuunottamatta vain ajatuksissa.

Hertta on toiminut koko syksyn tasaisen varmasti. Olen erittäin tyytyväinen sen työskentelyyn ja ilahtunut sen varmuudesta ja rauhallisuudesta lintutilanteissa. Jos maisemissa on lintuja ollut, ne ovat varmasti myös löytyneet ja saatu haulikko hollille. Nostoluvan jälkeen on voinut keskittyä vain ampumiseen, koiraan ei ole tarvinnut vilkuilla. Hertta jää aina täysin paikoilleen laukauksen jälkeen ilman eri käskyä ja odottaa noutolupaa rauhassa. Vielä kun emäntä saisi linnut ammuttua tonttiin nykyistä paremmalla prosentilla...

Lokakuussa starttasimme ensimmäisessä peltokokeessa. Hertta haki neljässä erässä, ollen viidesti linnuilla ja jokaisesta tilanteesta saatiin riistatyö mutta ei pudotusta. Tilanne ei juuri ampujia imarrellut ja emäntäkin sai miettiä taitojaan kerran jos toisenkin... Tilanteissa Hertta oli täysin rauhallinen eikä koko päivän aikana tullut yhtään törmäystä eikä väliinjättöä. Tiedotuskin saatiin. Pudotuksen puuttuessa teimme kylmänlinnun noudon ja se sujui rutiinilla. Pohjalla oli täydet pisteet vesityöstä sekä jäljeltä. Päivän mittaan ehdin jo ilahtua, että ensimmäinen tulos VOI-luokasta on varmaankin tulossa, joskaan ykköstä ei odoteltu. Harrastusten parissa voi sattua ja tapahtua vaikka mitä yllätyksiä ja niin kävikin. Lähdimme kotiin plakkarissa tulos VOI0. Kotimatkalla ei juuri hymyilyttänyt ja mielessä kävi monenlaista ajatusta suuntaan jos toiseen..

Vajaan viikon kuluttua starttasimme jälleen kokeessa. Hertta toimi kuten sen tiesin osaavan ja itsellänikin oli hyvä ja rauhallinen mieli. Päivä oli kaikkiaan hieno ja onnistunut. Kotiin lähdimme VOI1-tulos taskussa ja kolmen sadan kilometrin ajomatka kotiin sekä yövuoro heti perään sujuivat naama korvissa. Sen verran makealta ykkönen tuntui =)

Osallistuimme vielä kahteen kokeeseen, joista molemmista saimme VOI2 tulokset. Keski-Suomen piirinmestaruus kokeessa olimme kolmansina, häviten kahdella pisteellä toiseksi tulleille Gyntsille sekä Almalle. Voiton vei Tarvaisen Seppo Vichyllään. Onnea heille! Päivä oli todella jännittävä ja koirien työskentely varsin tasaista. 

Casku starttasi toiseen nuortenluokan kokeeseensa Haapajärvellä. Se haki varsin hyvin, löysi linnut ja riistatyötkin onnistuivat. Vielä hieno nouto ja neitokaiselle tulos NUO1. Kahden päivän kuluttua Casku osallistui AVO- luokkaan, saaden tulokseksi AVO3. Samaisessa kokeessa myös velipoika Cosmos (Rouka) ja Sannamari saivat hienosti tuloksen NUO2. Onnittelut!!!

Jaska on tehnyt Caskun kanssa hienoa työtä. Casku hakee hyvällä kuviolla ja tuulta hyvin käyttäen. Se on helposti ohjattavissa sekä lintutilanteissa emänsä tapaan täysin rauhallinen. Noudoissa se on timanttinen. Tarkka, pehmeäsuinen ja varma. Erittäin miellyttävä nuori koiraneito ja isäntänsä ehdoton silmäterä.

Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn osallistuimme kolmella koiralla. Tuloksena Cookiemonsterille JUN ERI1, Caskulle JUN ERI2 ja Cosmokselle JUN EH. Tuomarina Attila Czegledi, Unkari. 

Caamos Tuusniemen ryhmänäyttelyssä JUN EH, tuomarina Raija Tammelin. Onnittelut kaikille näytelmissä käyneille!!!

2 kommenttia .

Loma lopuillaan..

Torstai 10.10.2013 klo 21:20

222.jpg 

Viimeisiä lomapäiviä vietämme Suomussalmen maisemissa metsästäen ystävien kanssa. Tätä kirjoittaessa jaloissa makaa neljä väsynyttä mutta ilmeisen tyytyväistä jahtikaveria. 

Lomaan on mahtunut paljon mukavia tapahtumia, vanhojen ja uusien ystävien tapaamisia ja hienoja jahtireissuja kotomaisemissa ja vähän muuallakin. Tällä lomalla olemme todellakin vain lomailleet ja keskittyneet rakkaaseen harrastukseemme. Tekemättömät ja suunnitelmissa olleet kotihommat muistuttavat meitä edelleenkin olemassaolollaan mutta niihin perehdymme vasta ensi viikolla... =)

Junkkariin Atrayenten väki suuntasi neljän C-junnun porukalla. Isäntäväki edusti uusissa kennelimme tunnuslauseella: "Kyllä se kotona toimii..."  varustetuilla takeilla ja lippiksillä.  

Ulkomuotokatselmuksessa koiramme arvioitiin varsin tasaiseksi porukaksi. Caira, Hyrrä ja Rouka saivat erinomaiset ja Casku erittäin hyvän. Hieno sisarusparvi myös tuomareiden mielestä.

Sunnuntaina pellolla isäntäväen arviot koiriensa toiminnasta osuivat aikalailla oikeaan. Siellä nähtiin niin hyvää hakua, perään menoja kuin myös täydellistä pettymystä. Casku on toiminut tasaisen varmasti koko syksyn. Haku on ollut yksi-vuotiaalle riittävää eikä koiran toiminnassa ole ollut moittimista muutenkaan. Junkkarissa nähtiin kaksi erää puoli unessa hiippailevaa Caskua, joka oli täysin vastakohta totutulle. Toisessa erässä Jaska nosti hattua ja Caskun Junkkari päättyi siihen. 

Sannamari ja Rouka tekivät tasaista jälkeä ja saivat kahdella hyvällä riistatyöllä NUO 2:n! Paljon onnea hienosta tuloksesta!!!

Junkkari viikonloppu oli kaikkiaan erittäin mukava ja onnistunut. Kiitos kaikille mukana olleille, oli jälleen hauska nähdä teitä kaikkia!!!

Junkkarin jälkeen maanantaina lähdimme metsään nollaamaan Caskun pettymystä ja katsomaan mikä haussa on vikana... Koira irti metsään ja ta-daa, haku kulki kuten ennenkin ja lintuja löytyi. Iltapäivällä kokeiltiin vielä pellolla ja neitokainen paineli häntä suorana ja saimme vielä pudotuksen noutoineen fasaanilla. Uskottava se vaan on, "Kyllä se kotona toimii.." =)227.jpg

 

 

 Ending Vacation

The last days of our vacation we are spending in Suomussalmi and hunting with our friends. When I'm writing this, I have four tired and happy dogs.

We've had many nice experiences and meeting with our new and old friends and great hunting trips in home and elsewhere. In this vacation we've really took it relaxed and concentrated our loved hobby. We have lot to do in home, all the stuff to do but that is a next week's thing.

Atrayente's people head up to Junkkari with four C-littely dogs. We represented with our new jackets and caps with a slogan "Well, it works at home..."

In appearance review our dog's were valued very equal group. Caira, Hyvvä and Rouka got resuls Exellent and Casku got Very good. The judges thought also that the littery is very nice.

On Sunday at the field our estimates of the dogs actions were right. We saw good search, went afters and also perfect disappointments. Casku has worked pretty steady the whole autumn. The search has been enough for one-year-old and her work has been correct. In Junkkari we saw two rounds of sleepy Casku whick was the opposite of her normal work. During the second round Jaska gave the red flag and the Junkkari was over from them.

Sannamari and Rouka made really steady work and got Young Class Second price with two geat gainwork. Congrats from a great results!

Junkkari-weekend was very nice and successful over all. Thank you for everyone, was great to see you all again!

After Junkkari on Monday we went to forest zero out Casku's dissappointments and to see what is wrong with her search... We let the dog loose and whops, the search was just as good as before and she found the birds. In afternoon we tried also in field and she ran with her tail straight and we also got drop with pickup on pheasant. So, its true, "Well, it works at home..." =)

Kommentoi kirjoitusta.

Lomailua..

Tiistai 17.9.2013 klo 18:40

095.jpg 

Lomaa käynnisteltiin viikko sitten Ilmajoen lakeuksilla rennolla mielellä mukavassa porukassa. Kiitos kaikille mukana olleille! Porukkaan mahtui keskisuomalaisia pyynti- ja saantikoiria isäntineen ja emäntineen settereistä seisojiin. Tilanteita viikonlopun aikana saatiin hyvin kaikille vaikka lintuja ei ehkä viime vuoden määriä ollutkaan. Tälläiselle puskassa tarpojalle oli hienoa päästä aavoille pelloille tuulia haistelemaan ja katsomaan kuinka koira kulkee. Ja kulkihan se ihan emännän mieleen riittävästi. Caskullekkin viikonlopusta oli selvästi hyötyä ja hyvin näytti pelto maistuvan myös nuorelle neidille.

Viime viikonloppuna pidettiin C-pentueen kolmas pentuetapaaminen. Lauantaina katsoimme omilla linnuillamme miten koirakoilla sujui yhteistyö lintutilanteissa. Tilanteissa oli selvästi nähtävissä miten suuri merkitys on huolella tehdyllä pohjatyöllä eli koiran hallittavuudella ja perustottelevaisuudella kun ollaan riistan kanssa tekemisissä. Koirakoilla joilla tämä puoli oli jo hyvin hanskassa, ei lintutilanteissa ollut mitään ongelmaa. Koirat olivat hyvin ohjattavissa ja linnun siivittäessä koirat jäivät rauhallisestii paikoilleen ilman ryntäilyjä.

Joillakin lintutilanne vaati enemmän työtä ja paneutumista mutta päivän mittaan saatiin myös heille onnistuneita tilanteita ja koiralle oikea malli päähän hautumaan.

Sunnuntaina suuntasimme Virroille katsastamaan kuinka lintuja pelloilta ja metsistä löytyy ja mitä sitten tapahtuu.

Lintuja oli maastossa hyvin ja niiden eteen joutui jokainen koira tekemään kunnolla työtä. Mitään helppoja tapauksia ne eivät olleet. Osa juoksutti kokeneempiakin koiria pitkät pätkät ennen siivittämistä. Hakuaikaa saatiin jokaiselle hyvin ja myös onistuneita riistatöitä. 

Päivä oli erittäin onnistunut ja pientä leikkimielistä kilpailuakin oli koirakoiden välillä. Kenellä enemmän riistatöitä ja kenen koira noutaa nopeammin ja varmemmin... Naurunremakasta päätellen hauskaa oli.

Kasvattajan vinkkelistä oli mukava nähdä viikonlopun aikana kehitystä niin koirissa kuin ohjaajissakin. Kaikki olivat innokkaita ja ottivat hyvin vinkkejä vastaan. Koirille hyvää oppia oli myös jälkijoukossa kulkeminen ja vuoron odottaminen. Tapaamme seuraavan kerran Junkkarissa.

Metsästämäänkin olemme ehtineet hyvin. Kanalintukannat näyttävät ainakin meillä päin varsin mukavilta. Hertta ja Eluf ovat hoitaneet leiviskänsä hyvin ja tarjoilleet meille hienoja tilanteita. Hertan epäonneksi emännän sihti tuntuu olevan jokseenkin hukassa mutta onneksi isäntä on paikkaillut tilannetta osumillaan. 

Yksi metsästysharrastukseni upeimmista päivistä oli eilen, kun sekä Hertta että Eluf hoitivat meille omat metsot hienoilla riistatöillä. Tällä fiiliksellä mennään vielä pitkään =)

002.jpg

 

On vacation


We started our vacation week ago in Ilmajoki with relaxed minds with nice people. Thank you for everyone. There was people from Middle-Finland: setters to pointers with their hosts and hostesses. We had many situations during weekend for everyone even when there was not as many birds as last year. We are uset to walk in forests so it was nice to hunt in fields and see how the dog works and it worked at least how I want it to go. I can see the weekend helped Casku a lot and Casku liked it also.

Last weekend we had C-litterys third littery meeting. On Saturday we watched how dogs worked with their owners in bird situations using our own birds. You could see how big difference there was when the dog was working better when it was well basic trained. All the owners and dogs were handling this well so there was no hard times in bird situations. Dogs were really easy to control and when the birds left they stayed calm in their place.

For some bird situations took more work and effort but in the end of the day we got successful situations for everyone and for the dogs the right working habit.

On Sunday we went to Virrat look how much there is birds on forests and fields and what will happen next.

Many birds were on the ground and all the dogs had to work hard. This time there was no easy cases. Part of the group had their dog run for long time berofe they fly. Everyone got enough seraching time and successfull gain works.

The day was over all very good with little playful competititon between dog owners about who has whe most gain work and whos dog fetches most fast and with confidence. Totally fun.

From breeder's point of view was nice to see some development during the weekend, both in dogs and owners. Everyone was exited and took our tips very well. Good training for dogs was also the waiting between turns and being in big group. Next time we will meet in Junkkari.

We've had well time to hunt. Fowl stock looks very nice in our corners. Hertta and Eluf have been working well and offered us good situations. For Hertta's bad luck, host's aim has been little off but getting better!

One of my hunting hobby's most awesome days was yesterday when Hertta and Eluf got both capercaillies. With this feeling I'll go trought the whole week! 

Kommentoi kirjoitusta.

Syksyn tullen

Lauantai 7.9.2013 klo 3:03

0162.jpg

Upealle kesälle voidaan jo jättää hyvästit ja toivottaa syksy taas tervetulleeksi!

Kesään mahtui paljon iloa mutta myös suurta surua ja ikävää, jolle vain aika tekee tehtävänsä.

Kesäkuussa jouduin tekemään raskaan ja vaikean päätöksen ja luopumaan rakkaasta Paavosta. Paavo tulee aina kulkemaan muistoissani yhtenä elämäni suurista koirista, vaikka yhteistä aikaa olikin aivan liian vähän.

Asia vei joksikin aikaa kaiken terän koko harrastuksesta ja sen mielekkyydestä.

Onneksi kesälle oli jo valmiiksi paljon suunnitelmia ja sovittuja menoja jotka saivat ajatukset taas harrastuksen pariin.

Heinäkuussa kävimme pienellä porukalla Anjalassa erikoisnäyttelyssä. Näyttelykehästä ei suurta glooriaa tullut mutta olen tyytyväinen junnujen saamiin arvosteluihin. Casku sai H:n, Ransu ja Rouka EH:t sekä Dooris Mari-Annen esittämänä veteraanit yli 10-v. luokasta H:n. Tuomari mainitsi, että nuori esittäjä ansaitsisi erinomaisen =)

TOKOn mestaruusmittelöissä Sannamarin ja Roukan yhteistyö toi parille nuortenluokasta toisen sijan vain seitsemän pisteen erolla voittajaan. Upea suoritus ensikertalaisilta!

Vesikokeissa Casku sai Jaakkon ohjauksessa täydet pisteet sekä NUO- että AVO-luokista. Samoin yhteistyö pelaa hienosti myös Ransulla ja Teemulla; täydet pisteet molemmista luokista myös heille!

Cairalle Kaj-Oven ohjauksessa NUO-luokasta kolme pistettä sekä Roukalle ja Sannamarille NUO-luokasta neljä pistettä. Hienoa!

Hertta jaksaa hemmotella emäntäänsä tasaisen varmoilla suorituksillaan; vedestä ja jäljeltä molemmista viisi pistettä.

Näillä eväillä on mukava startata syksyn kokeisiin ja toivotaan, että suuntaus on silloin  myös samanlainen...

C-pennut täyttivät elokuussa vuoden. Vuoden mittaan olen nähnyt lähes kaikkia pentuja useamman kerran ja olen erittäin tyytyväinen koiriin ja aktiivisiin omistajiinsa.

Luonteeltaan koirat ovat juuri sitä mitä hainkin yhdistelmästä. Avoimia, sosiaalisia ja hiljaisia. Vauhtia löytyy tarvittaessa mutta rauhoittuakkin osataan tilanteen niin vaatiessa. Passissa parta suut ovat hiljaista seuraa.

Karvan suhteen pentueessa on pari runsaampi  karvaista, joilla raajoissa ja osittain päässä karva on pehmeämpää sekä kaksi runkokarvaltaan niukempaa koiraa. Kaikilta löytyy kuitenkin parrat ja karva on tiivistä ja rungon myötäistä.

Kooltaan koirat ovat melko kookkaita. Se on asia, johon minun täytyy kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.

Ennen Junkkaria kokoonnumme taas porukalla katsastamaan miten koirakoilla sujuu lintujen kanssa.

Jahtikausi aloitettiin sorsastuksella. Varsinaista tungosta ei lintujen suhteen lammilla ollut mutta sentää jotain saatiin koirien noudettavaksikin. 

Ensi viikolla alkaa odotettu loma ja töihin palaamme joskus myöhään lokakuussa. Lomalla käymme katsastamassa jahtimaita niin etelässä kuin pohjoisessakin.

Aamulla suuntaamme pohjanmaan lakeuksille viikonlopuksi katsastamaan mitä kuuluu fasaaneille ja peltopyille. Loma voi alkaa !!!

 

 0502.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Synttärihumua

Lauantai 3.8.2013 klo 23:15

 

Tänään C-pentue täyttää jo vuoden! Onnea koko sakille!

Kuvassa Casku mökkitunnelmissa.

119.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Eluf

Sunnuntai 28.7.2013 klo 23:13

 

018.jpg Eluf tänään 7-vuotta! Onnea vauhdikkaalle herralle jolla on aina hommaa ja pilke silmäkulmassa. Lämpimät ajatukset myös velipoika Bentille sinne jonnekkin missä askel on keveä ja tuulet ovat suotuisat  

 

 

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Sankarit

Perjantai 19.7.2013 klo 23:20

img_1671_bertta.jpg 

Hertta (Balandin) ja Boris tänään 6-vuotta. Onnea sisaruksille!!! Yksi on joukosta poissa. Tänään muistelemme kaivaten Berttaa,joka lähti  riistarikkaammille metsästysmaille viime joulukuussa.

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kuvia

Torstai 4.7.2013 klo 4:16

008.jpg 

Uusia kuvia on lisätty albumeihin: Cuno vom Rosenvehn, Atrayente Balandin, C-pennut maailmalla,

C-pentueen tapaaminen 15-16.6 2013 sekä Otsolan Isadora.

 

 

Kommentoi kirjoitusta.

Kesän kuulumisia

Lauantai 22.6.2013 klo 4:28

Kesä on kauneimmillaan ja luontoäiti on tarjonnut parastaan lomalaisille. 

Parin viikon kesäloma kului helteestä nauttien, uiden ja pääasiassa vain laiskotellen tytön ja koirien kanssa. Sen verran sain lomalla aikaiseksi, että hevosetkin pääsivät nauttimaan kesästään isommille laitumille. Iso kiitos kuuluu Jaskalle "sähkötöistä" ja aitojen tuunaamisesta. Hevoset palailevat kotiin taas syksyn myötä.

Toukokuussa teimme reissun Ruotsiin Piteån koiranäyttelyyn. Matkassa olivat Hertta, Casku sekä Paavo. Tuomisina oli Hertalle käyttöluokasta EH, Caskulle junnuista ERInomainen sekä ensikertalaiselle Paavolle avoimestaluokasta ERInomainen. Reissun parasta antia olivat kuitenkin tuttujen tapaaminen ja uudet tuttavuudet sekä kontaktit.

C-pentueesta ovat lähes kaikki koirat käyneet esittäytymässä myös junioriluokassa. Kiitos kaikille aktiivisille omistajille!

Keväällä sain myös erittäin ilahduttavan puhelun A-pentueen "Retun" isännältä. Retu on ollut minulta "kateissa" useamman vuoden mutta puhelun myötä päivittyi mukavasti tämänkin koiran elämä ja kuulumiset. Kiitos Janne!!!

A-pentue täytti huhtikuussa 8-vuotta ja samana päivänä emänsä "Doris" 11-vuotta.

Pentueen isä on FIN MVA EST MVA KANS MVA ESTV-02 FIN KVA EE MVA EEV-02 C.I.B Eräsipin Baron ja emä Otsolan Isadora (SERT, KAER AVO2).

Pentueeseen syntyi kuusi vaaleapäistärikköä mustilla ja ruskeilla merkeillä sekä yksi mustapäistärikkö. Pentueen seitsemästä koirasta on elossa ja hyvissä voimissaan vielä kuusi. Aragorn, "Arska", kuoli kaksi vuotiaana jäätyään auton alle. Koirat ovat olleet perusterveitä. Lonkkakuvattuja koirista on kaksi; nartut Apollonia (B) ja Avalanche (A). KAER-kokeissa on käynyt yksi, tuloksena NUO0. Näyttelyissä on käynyt kolme koiraa: Aragorn ERI, Apollonia EH sekä Avalanche SERT,CACIB.

Jahtikaverin virassaan koirat ovat toimineet omistajiensa mukaan mukavasti eikä tyhjillä repuilla ole kotiin reissuilta tarvinnut palata. Myös pienpetoja supista mäyriin on saatu saaliiksi . Luonteeltaan koirat ovat avoimia, ystävällisiä ja sosiaalisia. Pientä luupäisyyttäkin porukasta löytyy =)

Haluan kiittää kaikkia A-koirien omistajia jahtikavereidenne hyvästä hoidosta vuosien varrella sekä yhteydenotoista ja kuvista! 

Myös isäpappa Baron kuuluu voivan ikäänsä nähden hyvin.

Doriksen askel alkaa jo lyhentyä ja jäykkyys vaivaa hiukan ylösnoustessa mutta innokkaasti se edelleen lähtee lenkeille sekä uimaan.  Mari-Annen ohjauksessa sujuvat toko-liikkeet  ja noutaminen on edelleen Dorikselle suuri nautinto. Minkä vauhdissa häviää, sen taidoissa voittaa. Toivottavasti saamme nauttia Doriksen seurasta vielä pitkään.

Kesäkuussa kokoonnuimme jälleen C-pentueen tapaamisen merkeissä. Viikonloppua viettämään saapui kuusi koiraa omistajineen. Pääpaino oli tällä kertaa noudoissa maalta ja vedestä. Noudon perusteet olivat kaikilla hallussa ja sunnuntaina oli jo nähtävissä selkeä parannus lauantain suorituksiin verrattuna. Hyvin olivat vettäpelkäämättömiä niin omistajat kuin koiransakkin =) Isäntäväen saunoessa ja grillaillessa illalla jaksoivat koirat vielä painia porukalla sulassa sovussa. Mukavan oloista porukkaa myös tämä pentue. Kiitos kaikille hauskasta ja antoisasta viikonlopusta! Tästä jatkamme taas syksyllä.189.jpg

022.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kevät keikkuen tulevi...

Perjantai 5.4.2013 klo 9:57

 

img_9493.jpg 

Viime viikkoina on luonto hemmotellut meitä aurinkoisilla päivillään.  Tästä riemusta on otettu kaikki irti pitkillä lenkeillä ja retkillä. Koiratkin ovat selvästi nauttineet kevään tulosta ja auringosta. Terassilla ja sisällä auringon läikissä makaakin usein raukeita partasuita lämmöstä nauttien.

Maaliskuussa alkoivat tottelevaisuustreenit tuttuun tapaan Taitavien Tassujen hallissa Jyväskylässä.  Meiltä tokoiluun osallistuvat Casku sekä vuorotellen Paavo ja Hertta. Mari-Anne ohjaa innokkaasti Doorista, josta sukeutuu hallilla varsinainen virtuoosi. On ihanaa seurata lapsen ja vanhan koiran yhteistyötä josta kumpikin selvästi nauttii.

Caskusta on kasvanut varsin kaunis ja mukava koiran alku. Tottelevaisuus on hyvällä mallilla ja yhteistyö Jaakon kanssa sujuu hyvin. Perusolemukseltaan Casku on rauhallinen ja tasapainoinen. Tarvittaessa kuitenkin virtaa ja innokkuutta löytyy. Se on hyvin miellyttävä koira niin kotona kuin reissussakin.

Myös muista C-pentueen koirista on tullut mukavaa palautetta. Luonteet ovat tasapainoisia ja ystävällisiä eikä ulkomuodossakaan ole moittimista. Kooltaan pennut ovat suuria, onneksi kiivain kasvu on kuitenkin jo ohitse. Virtaakin kuuluu yhdellä jos toisellakin riittävän =)

Kevään mittaan meitä ovat vierailuillaan ilahduttaneet Sannamari ja Rouka, Henna ja Lyyli sekä Teemu ja Ransu. Töitä ovat omistajat koirineen tehneet ja tottelevaisuus on hyvällä mallilla jokaisella. 

Pääsiäisenä kävimme kahdessa näyttelyssä kokoonpanolla Casku, Ransu, Lyyli ja Hertta. Turhaan ei tarvinnut kehissä pyörähdellä kenenkään. Tuomisina oli kaikille pennuille ilahduttavasti kunniapalkinnot sekä Hertalle Suomen muotovalion titteli! Hertta jättää nyt näytelmät ja keskittyy tulevaisuudessa vain metsästykseen ja kokeisiin. Lisää tuloksista Uutiset-sivulla.

Myös Rouka ja Hyrrä ovat käyneet näyttelyssä ja tuomisina myös hienosti KP:t sekä ROP-pennun pokaalit molemmille.

Kesän ja syksynkin osalta alkaa kalenteri pikku hiljaa täyttyä ja kovin toiminnalliselta näyttää tämäkin vuosi. Alkukesästä pidämme toisen pentuetapaamisen C-pennuille vesitöiden merkeissä ja toivottavasti silloin tapaamme kaikki!

Kommentoi kirjoitusta.

Kevättä kohden

Maanantai 18.2.2013 klo 0:03

Talvi alkaa pikku hiljaa kallistua kevättä kohden. Alkuvuosi on ollut pääosin hiljaiseloa koirarintamalla, vapaa-aikaa on vietetty ja kuntoa kohennettu lähinnä lumikenkäilemällä ja pitkillä kävelylenkeillä. Rekiretket ovat tänä talvena olleet selvästi vähemmällä kuin aiemmin.

Tammikuussa jouduimme tekemään pitkällisen mietinnän jälkeen raskaan päätöksen ja luopumaan Bentistä. Rakas Bent oli jo pidemmän aikaa kärsinyt selkävaivoista ja muuten niin energinen ja iloinen poika ei pystynyt enää täysillä elämään arvoistansa elämää. Uusien kuvien ja erikoislääkärin lausunnon jälkeen oli aika päästää Bent kivuistaan paremmille jahtimaille. Vaikka päätös oli oikea, on ikävä kova.

Tammikuun lopussa kokoonnuimme C-pentueen ensimmäiseen pentuetapaamiseen Vehniälle. Päivä toteutettiin yhteistyössä Erä-Vahdin kanssa. Paikalle pääsi ilahduttavasi kuusi pentua kahdeksasta. Puoli vuotiaina pentue on edelleen tasainen niin koirien koon, kuin karvanlaadunkin suhteen. Kahdella karva on päässä ja osittain raajoissa pehmeämpää. Luonteeltaan porukka on avointa ja hyvinkin energistä. Vaikka päivä oli pitkä ja odotteluun kului aikaa välillä runsaastikkin, pysyivät pennut mallikkaasti hiljaa niin autoissa kuin hihnan päässäkin. Tämä on piirre jota arvostan suuresti. Passipaikalla tai muuten vuoroaan odotteleva vinkuiisakki on hermoja raastava jahtikumppani.

Päivän päätarkoituksena oli harjoitella koiran ja ohjaajan yhteistyötä sekä koiran hallittavuutta linnuilla linnun siivittäessä. Perustottelevaisuutta ja hallittavuutta oli jokainen koirakko jo harjoitellut kotona. Mukavaa oli havaita, että hyvin olivat koiravalinnat osuneet kohdalleen. Kaikilla pennuilla isäntineen/emäntineet näyttivät suhteet olevan kunnossa. Pennut olivat iloisia sekä tarkkaavaisia ja jarrut löytyivät jokaiselle koiralle, vaikka linnut olivatkin kovasti mieleen. Muutamia seisontojakin nähtiin vaikka sitä ei tällä kertaa haettukkaan. Hienoa oli nähdä päivän mittaan, että töitä oli jo jokainen koiransa kanssa tehnyt. Varsin vähillä muistutuksilla jokainen koirista löysi korvansa ja palasi omistajansa ohjaukseen linnuista huolimatta.

Koiran hallittavuus riistalla ei ole itsestäänselvyys vaikka koira kotioloissa ja kentillä tottelisikin hyvin. Koiran viettitason noustessa myös kynnys kuunnella ohjaajaa kasvaa, mikäli pohjatyötä ei ole tehty ja harjoiteltu kunnolla. Tämän vuoksi on tärkeää  harjoitella koiran kanssa uusissa ympäristöissä sekä paikoissa, joissa on paljon erilaisia häiriötekijöitä.

Alkukesällä tapaamme jälleen koulutusviikonlopun merkeissä. Toivottavasti koko pentue pääsee silloin mukaan. Kiitos kaikille nyt mukana olleille antoisasta päivästä!!!

Rouka, Hyrrä , Ransu ja Casku ottivat vielä illalla löysät pois armottomalla painirupeamalla isäntäväen kerratessa päivän antia iltamyöhään. Rouka ja Sannamari sekä Hyrrä ja Janne jäivät vielä pariksi päiväksi kertailemaan saatuja oppeja. 

Casku on kasvaa hujahtanut jo lähes emänsä mittoihin. Vauhdikas koiraneito ei lenkeillä hankia aristele vaan painelee umpisessa lumi pöllyten. Välillä se tarkastaa missä isäntä menee ja jatkaa sitten menoaan. Mikäli sama meno jatkuu vielä syksyllä, on linnuille odotettavissa kovat ajat =)

Maalis-huhtikuussa aloitamme jälleen tottelevaisuuskurssit omaksi ja koirien iloksi.  Muutama näyttelykin on kalenteriin merkitty sekä tietenkin kerhon perinteinen maastopäivä. Se on varma kevään merkki ja siitä onkin enää lyhyt hyppäys kesään ja vesityö- ja jälkitreeneihin.

Kommentoi kirjoitusta.

Joulun aikaan

Lauantai 22.12.2012 klo 0:26

040.jpgJoulun alla on hyvä muistella kulunutta vuotta tapahtumineen.

Tänä vuonna metsästys ja kokeet jäivät vähemmälle syntyneen C-pentueen vuoksi.

Pentujen syntyminen syksyllä vaikutti väistämättä syksyn suunnitelmiin energian ja ajankäytön keskittyessä pääasiassa pentueeseen.

Hyvä niin. Pennut ovat hyvissä, metsästävissä ja aktiivisissa kodeissa. Kaikista pennuista olemme kuulleet säännöllisesti ja vauhdikkaita sekä reippaita kuuluvat olevan jokainen. Kiitos kaikille viesteistä, puheluista ja kuvista! Uusia kuvia pennuista löytyy Valokuvat-sivulta.

Kiitokset myös A- ja B-pentueiden omistajille yhteydenotoista ja kuvista. Myös teidän kuulumisianne on aina mukava kuulla!

 

Lyyli (Caamos) kävi omistajansa Hennan kanssa meitä eilen ilahduttamassa. Siskokset Casku ja Lyyli ottivat toisistaan mittaa painin ja hillittömän revittelyn merkeissä. Kiitos mukavasta vierailusta!

Tammikuussa on ensimmäinen pentuetapaaminen ja toivottav248.jpgasti mahdollisimman moni pääseen mukaan!

Marraskuussa kävimme Ilmajoella Keski-Suomen Kanakoiraharrastajien perinteisissä Mestaruuskilpailussa. Tänäkin vuonna kisattiin hyvässä ja rennossa kanakoirahengessä. Paikalla oli 26 koirakkoa niin englantilaisia kuin mannermaisiakin seisojia.

Paavo lähti puolustamaan viime vuotista mestaruuttaan. Hienon seisonnan ja noston jälkeen se sortui  päivän pisimpään peräänmenoon juoksevan kukon viimein siivittäessä. Hauskaa näytti koiralla olevan...

Hertta selvitti tiensä sunnuntain finaaliin hienolla työskentelyllä ja riistatyöllä. Finaali käytiin parihakuna. Hertan päivä päättyi emännän töppäilyyn ja kisa oli osaltamme tänä vuonna käyty. Molempien koirien työskentelyyn olin kaikesta huolimatta todella tyytyväinen. Iltapäivän juoksutimme koiria lakeuksilla jollaisia Keski-Suomesta saa hakea. Hienosti sekä Hertta että Paavo ottivat laajat pellot haltuunsa ja molempien hakua oli ilo seurata. Muutama hieno riistatyökin saatiin aikaiseksi.

Viikon kuluttua kisoista Hertta starttasi kahdessa kokeessa. Liekö viikolla satanut lumi teki meille tepposet vai minkä muun "hyvän" selityksen keksisin täysin pieleen menneille suorituksille. Hertta oli kuin varjo viikkkoa aiemmin juosseesta koirasta.  Tilanne oli tyrmistyttävä mutta tulta päin ja koiralle peltoa ja metsää lisää. Löytyihän se vanha Hertta taas ja meno maittaa jälleen.

Itsenäisyyspäivän tienoilla rakas Bertta (Big-Bertha) sairastui äkillisesti ja jouduttiin nukuttamaan ikiuneen. Menetys ja suru ovat suurimmat tietenkin Bertan omistajilla Marilla ja Timolla. Heille lämmin osanottomme jahtikaverin ja ystävän menetyksestä!

Caskusta on kasvamassa Jaakolle varsin toimelias ja vauhdikas jahtikaveri. Hyvin se on ottanut paikkansa porukassa ja etenkin Bent ja Eluf ovat tukevasti sen tassun alla.Kärsivällisesti ne antavat pennun retuuttaa itseään.

Rauhoitumme hiljalleen joulun viettoon ja samalla haluan kiittää kaikkia kasvattiemme omistajia koirienne hyvästä hoidosta ja yhteistyöstämme! Hyvää joulua myös kaikille ystäville, tuttaville ja koiraihmisille sekä teille myös kiitokset kuluneen vuoden mukavista hetkistä!

Ihanaa ja rauhallista Joulun aikaa!

During Christmas

This year there were less hunting and less tests because of the C-littery was born. We spent most of the time to puppies and thats good. Now the puppies are in good, hunting homes. We have herd of them all and they seem speedy and brisk. Thank you all for messages, phone calls and pictures! New photos you can find from Pictures-page. Thank you also A-littery and B-littery dog owners for contacting us! Nice to hear about you guys too.

Lyyli (Caamos) was here yesterday with her owner Henna to lighten us. Sisters Casku and Lyyli were wrestling and having fun playing with each other. Thank you for a nice visit.

In January is the first littery meeting and hopefully many of you can join!

In November we went to Ilmajoki in Keski-Suomen Kanakoiraharrastajat's traditional Championships. In this year also we competed in relaxed atmosphere and 26 dogs were taking part. Our Paavo went to defend his last years win. After a good standing and lifting he falled to run after the bird. He looked like he had a blast.. Hertta got to the finals with great working and gainwork. The final was a pair search and Hertta's day ended because of her masters fault and the final was over for us but despite of all we were really happy. In afternoon we put the dogs run in fields and we saw Hertta and Paavo take the fields over. It was joy to watch. We had a couple of nice gainworks also.

After a week Hertta started two new exams, both them went bad. She was like a shadow from the beek before. The situtation was shocking but after more work and training and we digget the old Hertta back to business.

Close to Finland's Independence Day loved Bertta (Big-Bertha) got really sick fast and we had to put her in a sleep of eternty. Lost ans sorrow are biggest to the owners Mari and Timo. Deepest sympathyes for them.

Casku is growing to become a wery active hunting friend for Jaakko. She has taken her place really well in the pack and especially Bent and Eluf are under her paw. With a great patience they let Casku to mess with them.

We are calming down for the Christmas and we want to thank you every one of Atrayente's dogs owners for a good care and cooperation. Merry Christmas for also all of our friends!

Kommentoi kirjoitusta.

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »