Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

24.4.2024J-PENNUTLue lisää »16.3.2024PENTUJA TULOSSALue lisää »28.2.2024PENTUJA TILAUKSESSALue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:617940 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

lumo_utsjoki1
eni6
eni_utsjoki2

Syksyn tullen

Lauantai 7.9.2013 klo 3.03


0162.jpg

Upealle kesälle voidaan jo jättää hyvästit ja toivottaa syksy taas tervetulleeksi!

Kesään mahtui paljon iloa mutta myös suurta surua ja ikävää, jolle vain aika tekee tehtävänsä.

Kesäkuussa jouduin tekemään raskaan ja vaikean päätöksen ja luopumaan rakkaasta Paavosta. Paavo tulee aina kulkemaan muistoissani yhtenä elämäni suurista koirista, vaikka yhteistä aikaa olikin aivan liian vähän.

Asia vei joksikin aikaa kaiken terän koko harrastuksesta ja sen mielekkyydestä.

Onneksi kesälle oli jo valmiiksi paljon suunnitelmia ja sovittuja menoja jotka saivat ajatukset taas harrastuksen pariin.

Heinäkuussa kävimme pienellä porukalla Anjalassa erikoisnäyttelyssä. Näyttelykehästä ei suurta glooriaa tullut mutta olen tyytyväinen junnujen saamiin arvosteluihin. Casku sai H:n, Ransu ja Rouka EH:t sekä Dooris Mari-Annen esittämänä veteraanit yli 10-v. luokasta H:n. Tuomari mainitsi, että nuori esittäjä ansaitsisi erinomaisen =)

TOKOn mestaruusmittelöissä Sannamarin ja Roukan yhteistyö toi parille nuortenluokasta toisen sijan vain seitsemän pisteen erolla voittajaan. Upea suoritus ensikertalaisilta!

Vesikokeissa Casku sai Jaakkon ohjauksessa täydet pisteet sekä NUO- että AVO-luokista. Samoin yhteistyö pelaa hienosti myös Ransulla ja Teemulla; täydet pisteet molemmista luokista myös heille!

Cairalle Kaj-Oven ohjauksessa NUO-luokasta kolme pistettä sekä Roukalle ja Sannamarille NUO-luokasta neljä pistettä. Hienoa!

Hertta jaksaa hemmotella emäntäänsä tasaisen varmoilla suorituksillaan; vedestä ja jäljeltä molemmista viisi pistettä.

Näillä eväillä on mukava startata syksyn kokeisiin ja toivotaan, että suuntaus on silloin  myös samanlainen...

C-pennut täyttivät elokuussa vuoden. Vuoden mittaan olen nähnyt lähes kaikkia pentuja useamman kerran ja olen erittäin tyytyväinen koiriin ja aktiivisiin omistajiinsa.

Luonteeltaan koirat ovat juuri sitä mitä hainkin yhdistelmästä. Avoimia, sosiaalisia ja hiljaisia. Vauhtia löytyy tarvittaessa mutta rauhoittuakkin osataan tilanteen niin vaatiessa. Passissa parta suut ovat hiljaista seuraa.

Karvan suhteen pentueessa on pari runsaampi  karvaista, joilla raajoissa ja osittain päässä karva on pehmeämpää sekä kaksi runkokarvaltaan niukempaa koiraa. Kaikilta löytyy kuitenkin parrat ja karva on tiivistä ja rungon myötäistä.

Kooltaan koirat ovat melko kookkaita. Se on asia, johon minun täytyy kiinnittää jatkossa enemmän huomiota.

Ennen Junkkaria kokoonnumme taas porukalla katsastamaan miten koirakoilla sujuu lintujen kanssa.

Jahtikausi aloitettiin sorsastuksella. Varsinaista tungosta ei lintujen suhteen lammilla ollut mutta sentää jotain saatiin koirien noudettavaksikin. 

Ensi viikolla alkaa odotettu loma ja töihin palaamme joskus myöhään lokakuussa. Lomalla käymme katsastamassa jahtimaita niin etelässä kuin pohjoisessakin.

Aamulla suuntaamme pohjanmaan lakeuksille viikonlopuksi katsastamaan mitä kuuluu fasaaneille ja peltopyille. Loma voi alkaa !!!

 

 0502.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini