Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

20.7.2023KAER VESI- JA JÄLKIKOE TULOKSIA 2023Lue lisää »20.7.2023TERVEYSTULOKSIA 2023Lue lisää »20.7.2023OUTOKUMPU RN 16.7.2023Lue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:543905 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

cimbif
cimbi6
cimbi5

Kesän riemuja / The joys of Summer

Perjantai 20.6.2014 klo 1:24


Kesä on jo hyvässä vauhdissa ja paljon on ehtinyt tapahtua alkukesän aikana.

Myyn katkennut jalka on parantunut ja kuntoutunut hyvin. Kuusi viikkoa häkki- ja hihnaelämää leikkauksen jälkeen teki tehtävänsä ja jalka on lähes entistä ehompi. Vieläkin varomme kovin innokkaita loikkia sekä painimatseja kavereiden kanssa mutta lenkkeilyä ja omia spurtteja vapaana voidaan jo tehdä kaikessa rauhassa. Voitte arvata, että Myy osaa ottaa vapaudestaan taatusti ilon irti!

Fysioterapeutille kävimme myös jalkaa näyttämässä. Jalan liikeradat ovat kunnossa, ellei pentuiän normaalia koikkelehtimista oteta huomioon. Vahvistavia harjoitteita teemme normaaleilla lenkeillä ja kuukauden päästä käymme vielä uudelleen näytillä. Samalla reissulla myös Doris mamma sai apua takapäänsä jäykkyyteen venyttelyillä ja kevyellä hieronnalla. Käsittelyn jälkeen ylösnouseminen sujui jo huomattavasti helpommin ja viikon päästä on mammalle uusi aika.

Myystä on kehkeytynyt varsinainen vesipeto. Uiminen on erittäin mieluisaa ja ellei noudettavaa ole, se ui lenkkejä ihan vain omaksi huvikseen. Myös noutaminen on hauskaa ja linnun tai damin saa huoletta tempaista niin pitkälle kuin suinkin jaksaa, Myy tuo sen varmasti rantaan. Luovuttamisen kanssa on vielä hiomista =) Lintu kyllä luovutetaan käteen asti mutta ellei ehdi rantaveteen vastaan, Myy vetään hurjat rallit pitkin rantaa ennen kuin luovuttaa "saaliinsa". myy_ui.jpg

Hertalla ja Caskulla on myös aloitettu vesi- ja jälkiharjoitukset. Casku on ollut varsin tarkka jäljellä alusta alkaen, Hertan huitaistessa jäljet hiukan suurpiirteisemmin.

Hevoset siirtyivät kesälaitumelle ja kotikonnuille ne palaavat taas alkusyksystä. Käymme niitä päivittäin katsomassa ja lahjomassa herkuilla. Ristosta on jo viikossa kehkeytynyt taas varsin ovela kesämies. Rapsutukset ja herkut kelpaavat mutta riimunnaru kädessä on turha herraa lähestyä. Työnteko ei näköjään lomalaista kiinnosta =) Poju sen sijaan on oma stoalainen itsensä eikä turhista hötkyille.

Mari-Annen mennessä laitumen sisällä olevaan metsään leikkimään, molemmat hevoset seuraavat perässä kuin koirat ja tunkevat turpansa kaikkiin tytön touhuihin. Missä tyttö, siellä hevoset ja myös koirat.pennut.jpg

Kesäkuun alussa kokoonnuimme haulikkoammunnan merkeissä. Meitä opastamaan saapui Ransun isäntä Teemu Haminasta ja mukana oli seitsemän innokasta ampujaa . Mukana oli ensikertalaisia sekä meitä jo vähän enemmänkin ampuneita. Viihdyimme radalla pitkän päivän. Teemun hyvällä opastuksella ammunta parani jokaiselta ja ensikertalaisetkin osuivat lopulta yllättävän hyvin. Oma jahkailuni haulikkoni perän pituudesta sai viimein pisteen ja sitä on nyt lyhennetty. Siinä meni sekin tekosyy huonoihin osumiin =) Päivän päätteeksi treenasimme vielä vanhemmilla koirilla vesitöitä ja pennut riehuivat ja uivat porukalla rannassa. Jokaisella pennulla kokeilimme myös vedestä noutoa. Ilahduttavalla mallilla on uinti ja nouto jokaisella koiralla. Iso kiitos Teemulle ja myös kaikille muille mukana olleille! Päivä oli niin mukava ja onnistunut, että samoissa merkeissä tapaamme myös ensi kesänä.ampujat.jpg 

Mari-Anne on innostunut niin koirista kuin hevosistakin. Typy käy ratsastustunneilla joka viikko ja yhteiset touhut Doris-mamman kanssa sujuvat vielä hyvin. Ikä tuo kuitenkin omat rajoituksensa mamman kanssa touhuiluun. Olemmekin harkinneet typylle omaa koiraa harrastuskaveriksi vuoden-kahden sisällä. Metsästys ei neitokaista vielä kiinnosta, joten rotua on etsitty muista kuin seisojaryhmästä. Mitään ravunsyötin kokoista koiraa meille ei haluta, eikä myöskään jättiläistä. Tällä hetkellä olemme tutkailleet rotuja niin palveluskoirien kuin noutajienkin puolelta. Myös yläkorvakoirista porokoira kiinnostaa mutta nähtäväksi jää mikä karvaturri meille seuraavaksi tulee..

Kasvattimme Karun omistajalla on myös käyttölinjainen kultainennoutaja ja hänen tullessa meille päin kokeisiin lähdimme tietysti katsomaan mitä noutajien kokeissa tapahtuu. Kysessä oli WT-koe ja mukana oli 24 koiraa neljästä eri rodusta alo-, avo- ja voi-luokista. Päivä oli mielenkiintoinen ja oli hienoa seurata niin koirien kuin ohjaajienkin työskentelyä. Käyn mielelläni seuraamassa eri lajien kokeita ja kilpailuja. Eri rotuisten koirien työskentelyä seuratessa tarttuu aina jotain mukaan mielen perukoille, josta on hyvä myöhemmin kaivella ajatuksia ja vinkkejä esiin ja kokeilla niiden toimivuutta myös omilla koirilla. Esimerkiksi koiran hallintaan on palveluskoirapuolella meillekin toimivia kikkoja, samoin noutajapuolen ohjauksissa. Maijalla ja Maurilla oli onnistunut päivä ja tuloksena ALO1. Onnea!

C-pennuista on lonkka-ja kyynärkuvissa käynyt nyt viisi koiraa kahdeksasta. Kaikilla kuvatuilla on tuloksena lonkat (HD) A/A ja kyynärät (ED) 0/0. Vielä kun kolme viimeistä käyvät kuvissa, niin näemme jatkuuko sama hyvä putki edelleen. Kasvattajalle tälläiset tulokset ovat tietenkin hyvin mieluisia. Myös B-pentueen kaikilla koirilla on A:n lonkat sekä 0:n kyynärät. A-pentueen kuvatuista koirista toisella on A:n ja toisella B:n lonkat.

C-pentueessa näyttelytuloksia on H:sta SERTiin ja koetuloksia NUO1, NUO2 sekä AVO1. Tänä syksynä on kokeisiin lupautunut starttaamaan ainakin kaksi "uutta" koiraa, joten jäämme odottelemaan niiden tuloksia suurella mielenkiinnolla =) 

Heinäkuussa on D-pentueen toinen pentuetapaaminen ja toivottavasti näemme siellä koko pentueen omistajineen! 

Syyskuussa on Atrayente-poppoon koulutusviikonloppu Pohjanmaan maisemissa. Toivomme myös sinne runsasta osanottoa. Sitä ennen nautimme kesästä ja juhannuksesta ystävien ja mökkeilyn merkeissä.

The Joys Of Summer

Summer is going good and lot has happened already.

Myy's broken leg has healed and rehabilitation is going well. Six weeks in a cage and a leach after the surgery has done it's job and leg is better than ever. Still we are a bit careful with huge leaps and wrestling games with other dogs. Own spurts are allowed and she enjoys them! 

We went to the physiotherapist to show Myy's leg. Leg's motions are fine. We make strengthening exercises during regular joggings and afret one month we are going again to the physiotherapist. During the same trip we took Doris to get help with backside stiffness. She got massaged and stretched. After the treatment she moved way better and getting up wasn't so big issue now. After one week she has a new appointment. 

Myy has revealed to be a geat beast in the water. She loves swimming and if theres not anything to fetch she will just swim lapses. She likes fetching also and you can throw as far away as you like. She has a bit difficulties with handing over. She hands over the bird to the hand finally but she likes to run the beach before she hands it over. 

Hertta and Casku has started water and track practise. Casku has been very exact to the track compared to it's mother Hertta who just goes approximately.

Horses are moving to summer pastures and they are getting back to home in early autumn. We go check them daily and give them treats. Risto has born into a wild horse and won't come close if you have halter in your hand. Treats and scrathes are fine for him. Poju don't care and lets to get close. 

When Mari-Anne goes to the forest inside of the pasture the horses and dogs follow her. Where the girl is, there all the horses and dogs. 

In beginning of June we gathered among shotgun shooting and Teemu from Hamina is came to teach us. There was seven exited shooters, beginners and  more experienced. We spent a whole day in the tack. Teemu helped everyone to improve their shooting and beginners shot amazingly well. After the shooting we trained with older dogs and with younger dogs swimmed. With every puppy we trained also fetching from water. They all looked to fetch good. Thank you for Teemu and everyone with us! The day was nice and successful. We will meet next summer and arrange a same kind of day!

Mari-Anne takes riding lessons and and plays with Doris. Her age makes it's own limitations to play with Doris so have thought to get her a own dog in a next couple of years. She is not interested about hunting yet so we have searched a dog breed other than a pointer. We are not looking for a big or small but something in between. 

Our bred's owner who has a golden retiever came down here and we went to follow what happens in retievers tests. There was 24 dogs from four different breeds. The day was intresting and it was great to follow dogs and the owners work. I like to go and watch different dog breeds in shows and tests and there is always something new to take tips off. For exapmle service dog trainning has some really good tips and also in a retiever side. Maija and Mauri had a succeessful day.

5 out of 8 dogs has visited hip and elbow X-rays. They all had A/A hips and 0/0 elbows. After last three visit the X-rays we will know that does all of them have same great results. For us, the beeders, this kind of results are very pleasing. Also the B-litter have A hips and 0 elbows. A-litter has one pair of A hips and one pair of B hips. 

C-litter's show results are ..... and this autumn two new dogs from the litters are starting in tests and we are waiting for the results.

In July  is D-litters next meeting and we hope that everyone can make it! 

In September is Atreyente's trainning weekend in Nothern Finland. We also hope that many people can make it. Before that we will enjoy summer and Mid-Summer Fest with friends.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini