Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

24.4.2024J-PENNUTLue lisää »16.3.2024PENTUJA TULOSSALue lisää »28.2.2024PENTUJA TILAUKSESSALue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:617863 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

lumo_utsjoki1
eni6
eni_utsjoki2

Kokeita ja näytelmiä

Torstai 28.11.2013 klo 2.47


jyvaskylan_nayttely_2013_014.jpg

Loman loputtua arki asettui varsin nopeasti uomiinsa. Loma metsästettiin ahkeraan ja koetouhut olivat Junkkaria lukuunottamatta vain ajatuksissa.

Hertta on toiminut koko syksyn tasaisen varmasti. Olen erittäin tyytyväinen sen työskentelyyn ja ilahtunut sen varmuudesta ja rauhallisuudesta lintutilanteissa. Jos maisemissa on lintuja ollut, ne ovat varmasti myös löytyneet ja saatu haulikko hollille. Nostoluvan jälkeen on voinut keskittyä vain ampumiseen, koiraan ei ole tarvinnut vilkuilla. Hertta jää aina täysin paikoilleen laukauksen jälkeen ilman eri käskyä ja odottaa noutolupaa rauhassa. Vielä kun emäntä saisi linnut ammuttua tonttiin nykyistä paremmalla prosentilla...

Lokakuussa starttasimme ensimmäisessä peltokokeessa. Hertta haki neljässä erässä, ollen viidesti linnuilla ja jokaisesta tilanteesta saatiin riistatyö mutta ei pudotusta. Tilanne ei juuri ampujia imarrellut ja emäntäkin sai miettiä taitojaan kerran jos toisenkin... Tilanteissa Hertta oli täysin rauhallinen eikä koko päivän aikana tullut yhtään törmäystä eikä väliinjättöä. Tiedotuskin saatiin. Pudotuksen puuttuessa teimme kylmänlinnun noudon ja se sujui rutiinilla. Pohjalla oli täydet pisteet vesityöstä sekä jäljeltä. Päivän mittaan ehdin jo ilahtua, että ensimmäinen tulos VOI-luokasta on varmaankin tulossa, joskaan ykköstä ei odoteltu. Harrastusten parissa voi sattua ja tapahtua vaikka mitä yllätyksiä ja niin kävikin. Lähdimme kotiin plakkarissa tulos VOI0. Kotimatkalla ei juuri hymyilyttänyt ja mielessä kävi monenlaista ajatusta suuntaan jos toiseen..

Vajaan viikon kuluttua starttasimme jälleen kokeessa. Hertta toimi kuten sen tiesin osaavan ja itsellänikin oli hyvä ja rauhallinen mieli. Päivä oli kaikkiaan hieno ja onnistunut. Kotiin lähdimme VOI1-tulos taskussa ja kolmen sadan kilometrin ajomatka kotiin sekä yövuoro heti perään sujuivat naama korvissa. Sen verran makealta ykkönen tuntui =)

Osallistuimme vielä kahteen kokeeseen, joista molemmista saimme VOI2 tulokset. Keski-Suomen piirinmestaruus kokeessa olimme kolmansina, häviten kahdella pisteellä toiseksi tulleille Gyntsille sekä Almalle. Voiton vei Tarvaisen Seppo Vichyllään. Onnea heille! Päivä oli todella jännittävä ja koirien työskentely varsin tasaista. 

Casku starttasi toiseen nuortenluokan kokeeseensa Haapajärvellä. Se haki varsin hyvin, löysi linnut ja riistatyötkin onnistuivat. Vielä hieno nouto ja neitokaiselle tulos NUO1. Kahden päivän kuluttua Casku osallistui AVO- luokkaan, saaden tulokseksi AVO3. Samaisessa kokeessa myös velipoika Cosmos (Rouka) ja Sannamari saivat hienosti tuloksen NUO2. Onnittelut!!!

Jaska on tehnyt Caskun kanssa hienoa työtä. Casku hakee hyvällä kuviolla ja tuulta hyvin käyttäen. Se on helposti ohjattavissa sekä lintutilanteissa emänsä tapaan täysin rauhallinen. Noudoissa se on timanttinen. Tarkka, pehmeäsuinen ja varma. Erittäin miellyttävä nuori koiraneito ja isäntänsä ehdoton silmäterä.

Jyväskylän kansainväliseen näyttelyyn osallistuimme kolmella koiralla. Tuloksena Cookiemonsterille JUN ERI1, Caskulle JUN ERI2 ja Cosmokselle JUN EH. Tuomarina Attila Czegledi, Unkari. 

Caamos Tuusniemen ryhmänäyttelyssä JUN EH, tuomarina Raija Tammelin. Onnittelut kaikille näytelmissä käyneille!!!


Kommentit

29.11.2013 7.22  Erkki

Hienoja koiria ja tapahtumia !T: Erkki

30.12.2013 14.52  Anne-Mari

Kiitos =)


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini