Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

24.4.2024J-PENNUTLue lisää »16.3.2024PENTUJA TULOSSALue lisää »28.2.2024PENTUJA TILAUKSESSALue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:637059 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

lumo_utsjoki1
eni6
eni_utsjoki2

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tiistai 6.12.2022 klo 15.44

Meillä on kaunis ja ainutlaatuinen isänmaa josta voimme olla onnellisia ja kiitollisia. Suuri kiitos sukupolville jotka ovat tämän kaiken meille mahdollistaneet työllään ja uhrauksillaan. Kuvassa Atrayente Balandin "Hertta."

Hertta.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää ja rauhallista Joulua sekä onnellista vuotta 2020!

Tiistai 24.12.2019 klo 11.09

Rauhallista joulunaikaa kaikille kasvateillemme omistajineen, ystävillemme ja yhteistyökumppaneillemme.

Kiitos kaikille kuluneesta vuodesta, joka oli hyvin tapahtumarikas iloineen ja suruineen. Toivotamme ihanaa uutta vuotta ja vuosikymmentä. Nautitaan tästä hienosta harrastuksesta ja koiristamme myös tulevana vuonna. Kaikkea hyvää!!!

Kuvassa koira josta kasvatuksemme alkoi, kantanarttumme Otsolan Isadora, Doris.

DORIS1.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

PUSTAN POIKA CIMBI

Torstai 14.11.2019 klo 3.59

1 kommentti .

ATRAYENTE EMINENT-PENTUE

Torstai 14.11.2019 klo 1.30

EDELLISESTÄ kirjoituksesta on jo luvattoman kauan, yli kolme vuotta!? Laiskuutta, inspiraation puutetta vai mistä on ollut kysymys, mene ja tiedä. Tapahtumista ei ainankaan ole näissäkään vuosissa ollut puutetta.

EDELLISEN  kirjoituksen aikaan juuri uusiin koteihinsa muuttaneet Eminent-pennut ovat jo varttuneet kohta 4-vuotiaiksi jahtikavereiksi ja tärkeiksi perheenjäseniksi. Pentueesta tuli ominaisuuksiltaan sellainen kuin toivoinkin. Monipuolisia, mukava luonteisia ja perusterveitä metsästyskoiria joiden kanssa voi metsästää niin pelloilla, metsissä kuin tuntureillakin.  Kyyhkyn metsästyksestä sorsanpyyntiin, kanalinnustukseen ja pienpetojahtiin. Juuri niin kuin karkeakarvaista saksanseisojaa tuleekin käyttää.

METSÄSTYKSEN lisäksi koiria on käytetty ilahduttavasti myös näyttelyissä ja kokeissa.

KANAKOIRIEN erikoiskokeissa (KAER) on käynyt 8/10 koiraa joista 6/10 on palkittu.

ATRAYENTE EMINENT EDEN AVO1, Eminent Edi AVO2, Eminent Erin AVO2, Eminent Evinrude AVO3,  Eminent Eni NUO1 ja Eminent Echo NUO3.

NÄYTTELYISSÄ on niin ikään käynyt 8/10 koiraa, joista kaksi on valioitunut.

FI MVA LT MVA BY MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTV-18 Atrayente Eminent Eden sekä

FI MVA EE MVA EE JMVA Atrayente Eminent Erin. Kaikki loputkin  näyttäytyneistä ovat ulkomuodoltaan sertinarvoisia, erittäin hyviä ja hyviä.

EMINENT Echo SERT, Eminent Eni VA-SERT, Eminent Edi EH, Eminent Everest EH, Eminent Evinrude EH ja

EMINENT Erwin H.

LUONNETESTISSÄ on käynyt kaksi koirista: Edi 128 pistettä ja Eden 168 pistettä.

VIRALLISISSA terveystutkimuksissa on käytetty pentueesta 8/10 koiraa ja tästä olen erityisen iloinen. On ensiarvoisen tärkeää koko rodun kannalta tutkia mahdollisimman monta, mielelään kaikki, pentueiden koirat vähintäänkin Pevisan ja rotujärjestön määrittelemällä tavalla. Vaikka koiraa ei käytettäisikään koskaan jalostukseen.  Pevisan osalta kk saksanseisojalta tulee kuvata lonkat ja kk saksanseisojien jalostustoimikunnan suosituksesta kyynärnivelet sekä vuoden 2020 alusta myös olkanivelet. Tässä asiassa kasvattiemme omistajat jokaisesta pentueesta ovat kunnostautuneet kiitettävästi ja saimmekin siitä tänä vuonna Saksanseisojakerhon vuosikokouksessa Rovaniemellä jalostustoimikunnan myöntämän kunniakirjan rodun terveyden eteen tekemästämme työstä. Arvostan tätä huomionosoitusta erittäin paljon. Kiitos teille Atrayenteläiset sekä jalostustoimikunta!

TERVEYSTUTKIMUSTULOKSIA

EMINENT EDEN terveet lonkat, olka- ja kyynärnivelet, polvet, selkä, sydän ja silmät

EMINENT EDI terveet lonkat, kyynärnivelet, selkä ja silmät

EMINENT ECHO terveet lonkat, olka- ja kyynärnivelet

EMINENT ERWIN terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT EVEREST terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT ERIN terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT EVINRUDE terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT ENI terveet lonkat, olka- ja kyynärnivelet. Oikean silmän takakapseli haljennut tapaturmassa, silmään vaihdettu keinolinssi. Vasen silmä terve.

EMINENT EMMI terveet silmät, lonkkia sekä olka- ja kyynärniveliä ei ole kuvattu

EMINENT ELMO toisessa kyynärnivelessä OCD, toinen terve. Nivelessä ei irtopalaa vaan kuoppa, ei ole voitu operoida. Oireenmukainen hoito, nivelravinteet, kipulääkjitys ja pistoshoito tarvittaessa. Lonkat ja kyynärnivelet kuvattu (ei virallista lausuntoa) terveet. Häntä amputoitu toistuvien vaurioiden vuoksi. Ei ole käytetty näyttelyissä eikä kokeissa. Metsästyksessä käytetään jalan sallimissa rajoissa.

EMINENT EMMI yläpurenta, tämän vuoksi ei ole voitu käyttää näyttelyissä eikä kokeissa. Toimii varsin ansiokkaasti pienpetokoirana, saaliiksi saatu useita supikoiria sekä mäyriä. Tänä vuonna myös jarrut löytyneet ja kanalinnustuskin alkaa onnistumaan yhteistyössä isännän kanssa.

EMINENT EVEEREST on siirtynyt riistarikkaammille jahtimaille kesäkuussa.

Piitu2.jpgKuva: A. Eminent Erin, Marjaana Nissilä-Ryytty

Kommentoi kirjoitusta.

JOULUTERVEHDYS

Lauantai 23.12.2017 klo 23.42

Rauhallista joulun aikaa kaikille kasvateillemme omistajineen sekä ystäville ja yhteistyökumppaneille. Kiitos kuluneesta vuodesta sekä onnea ja menestystä tulevaan vuoteen!

Kiitos kasvattiemme omistajille koirienne hyvästä hoidosta ja aktiivisuudestanne. Teidän kanssanne on ollut ilo harrastaa kuluneena vuonna, jatketaan ensi vuonna samaan malliin!

Joulukortti_2017.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

HYVÄÄ JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA!

Lauantai 24.12.2016 klo 9.36

TÄMÄN KUVAN myötä haluamme toivottaa onnellista Joulun aikaa ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle 2017 ystävillemme ja yhteistyökumppaneillemme! Olkoon vuosi yhtä onnellinen ja vauhdikas, kuin kuvassa olevien Saphiran ja Enin, ja toivottavast osaamme nauttia siitä kuten ne.

MERRY CHRISTMAS AND HAPPY NEW YEAR!

Eni_Sapsu.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

KEVÄÄN KUULUMISIA

Perjantai 13.5.2016 klo 3.14

KEVÄT on edennyt kuin varkain kohti kesää. E-pentueen luovutuksen aikoihin perhettämme kohtasi suuri suru, jonka myötä kuluneet pari kuukautta ovat menneet vähän kuin omia aikojaan. Työssä ja vapaa-ajalla ajatukset ovat kulkeneet osittain omia polkujaan.

ONNEKSI kevääseen mahtui ja mahtuu myös paljon iloisia ja onnellisia asioita. E-pennut ovat sujahtaneet omiin perheisiinsä luontevasti ja sopeutuneet uuteen elämäänsä hyvin nopeasti. Uusilta omistajilta on tullut varsin mukavaa palautetta pentujen reippaudesta ja toimeliaisuudesta. Vapaa-ajan ongelmia ei näiden partasuiden kanssa varmasti kenellekään ole. Kiitos kuvista ja kuulumisista kaikille niitä laittaneille.

PENTUEEN ensimmäinen tapaaminen on reilun viikon kuluttua ja odotammekin innolla näkevämme kaikki pennut omistajineen.

MEILLE jäi Jaakon iloksi kasvamaan Eni neiti, joka on jo nyt osoittautunut hyvin määrätietoiseksi koiranaluksi. Pentulaatikossa se vaikutti "peräkammarin tytöltä", hyvin rauhalliselta tuumailijalta. Tämä luulo on kyllä karissut jo aikaa sitten. Ulkona se ottaa pihan hyvin haltuun eikä lenkilläkään epäröi tehdä tutkimusmatkoja omaan tahtiinsa. Sisällä siitä saa nopeasti torkkuseuraa sohvalle. Saphiran ja Myyn kanssa niillä on varsinainen nuoriso jengi, jossa otetaan mittaa toisistaan melkoisella ryminällä.

HUHTIKUUSSA meille tarjottiin mahdollisuutta saada lisävahvistusta koiraporukkaamme pari vuotiaan uroksen muodossa. Ei sillä, etteikö kuudessa koirassa ja muussa eläinkatraassa olisi ollut ilmankin hommaa...

PARI VIIKKOA asiaa pyöriteltyämme vastasimme kyllä ja Viharsarki Vadasz Body Bilder "Cimbi" lensi meille Unkarista.

BODY_BILDER.jpg

LENTOKENTÄLLÄ kuljetusboksista astui ulos hyvin rauhallinen ja ystävällinen uros, joka ei näyttänyt olevan matkasta moksiskaan. Edes kotimatkalla viereisessä häkissä kärttyilevä matkaseuralainen ei vaivannut sitä mitenkään. Olimme kotona aamulla kuuden aikaan ja lähdin töihin seitsemäksi. Cimbi lähti mukaan. Kirjaimellisesti se tuli kotiin ja asettui taloksi ilman minkäänlaista levottomuutta tai muuta hämminkiä. Naisväki otti sen hyvin vastaan, herrasmies kun on. Tyttöjä liehitellään mutta ei on ei ja neitoset saavat olla rauhassa halutessaan.

CIMBILLÄ on terveeksi kuvatut lonkat, kyynärpäät sekä olkanivelet. Se on myös vWD-vapaa.

SUUNNITELMISSA on käyttää sitä muutamissa näyttelyissä ja mahdollisesti myös kokeissa. Unkarissa se on suorittanut nuortenluokan testin (VJP) täysillä pisteillä. Katsellaan miten yhteiselo meillä sujuu syksyä kohden ja miten meille sitten metsällä käy. Sitä ennen tutustutaan kunnolla ja ylitetään kielimuurit =)

Cimbi_ja_Eni.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

KASVATTAJATAULU

Maanantai 18.4.2016 klo 11.07

EILEN Saksanseisojakerhon vuosikokouksessa saimme kk.saksanseisojien Kasvattaja-taulun. Taulu jaetaan vuosittain kasvattajalle, jonka koiria yhdestä pentueesta on eniten palkittu kanakoirien erikoiskokeissa nuortenluokassa.

KYSEESSÄ on D-pentue (e. FI CH Atrayente Balandin - i. DK KVA SE CH DK CH SE WCH Gyvellunds Duco). Pentueesta on palkittu Suomessa asuvista koirista kuusi yhdeksästä. Kymmenes koira pentueesta on Venäjällä.

PALKITUT koirat ovat: Dear Dilemma (2 x NUO1, toinen Tanskasta), Dare Devil (3 x NUO2, 1 x NUO3), Darth Vader (NUO2), Dr Feelgood (NUO2), Danish Hopper (NUO3) ja Doris Day (NUO3).

ERITYISEN hienoa minulle kasvattajana on se, että tästä porukasta kaikki itseäni lukuunottamatta olivat ensikertalaisia koiransa kanssa KAER-kokeissa ja osalla jopa ensimmäinen koira muutenkin. Jotakin on siis tehty oikein ja ihmisiä osattu opastaa koiriensa kanssa. Yhteisistä koulutuspäivistä on ollut selvästi hyötyä.

ISO kiitos kaikille D-pentueen omistajille koirineen, te teitte tästä mahdollisen! Kiitos aktiivisuudesta ja innokkuudesta koirienne kanssa. Olen niin ylpeä teistä!!!

KIITOS myös kaikille muille kasvattiemme omistajille vuosien varrella hienoista hetkistä ja kuulumisista. On meillä hieno porukka ja ennen kaikkea hyvät jahtikumppanit!

JASKALLE erityisesti iso kiitos, olemme hyvä tiimi!

KESÄLLÄ näemme koko Atrayente porukan voimin yhteisessä vesi- ja jälkiviikonlopussa 18.-19.6. tervetuloa isolla joukolla mukaan!

Kasvattajataulu_2015.jpg

2 kommenttia .

CASKUN JA MADSIN PENNUT

Sunnuntai 31.1.2016 klo 13.11

CASKUN ja DK JCH DK BRCH SE JCH Kaerholt Mads "Enzon" pennut syntyivät 30.1. Synnytys sujui varsin ripeästi. Kahdeksan ensimmäistä pentua syntyivät vajaassa kahdessa tunnissa ja loput kaksi parin tunnin sisällä sen jälkeen. Casku hoiti synnytyksen mallikkaasti ja rauhallisesti. Meille ihmisille jäi vain pentujen punnitus ja ihastelu.

PENTUEESEEN syntyi viisi urosta ja viisi narttua. Uroksista yksi on ruskeapäistärikkö ja neljä musta päistärikköä ja nartuista kolme ruskea ja kaksi musta päistärikköä.

VARATTAVISSA on yksi uros. Pennut myydään metsästäviin koteihin, joissa ollaan kiinnostuneita myös muutamasta koe- ja näyttelykäynnistä. Koulutuksessa avustetaan tarvittaessa ja järjestämme koulutuksia ja jahteja kaikille kasvateillemme. Tervetuola aktiiviseen joukkoomme!

SEURAAVAT kolme viikkoa Casku saa hoidella pentujaan kaikessa rauhassa. Silmien avauduttua ja pentujen lähdettyä kunnolla liikeelle  pentuja varanneet ovat tervetulleita niitä katsomaan.

Vastasyntyneet_pennut.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Rauhallista Joulun aikaa

Torstai 24.12.2015 klo 12.53

Joulu_Hertta_teksti.jpg

Toivotamme rauhallista Joulun aikaa sekä kiitämme kuluneesta vuodesta ystäviämme ja  yhteistyökumppaneitamme. Kaikkea hyvää tulevaan vuoteen!

Kommentoi kirjoitusta.

PENTUTOIVEITA TALVELLA 2016

Lauantai 12.12.2015 klo 1.54

CASKU astuttiin Tanskassa 2.12 DKJC DKBRCH SEJC MARKPR Kaerholt Madsilla "Enzolla".

ENZO on Tanskan käyttö- ja metsästysvalio sekä Ruotsin käyttövalio. Näyttelystä sillä on erittäin hyvä, EH.

NÄIMME Enzon keväällä Tanskassa vieraillessamme sekä metsällä että kokeissa. Enzon haku on erinomaisesti tuulta käyttävää sekä vauhdikasta. Yhteistyö omistajan kanssa on saumatonta ja vähäeleistä. Enzo on hyvin yhteistyöhaluinen ja omistajansa mukaan ollut erittäin helppo kouluttaa.  Myös vieraille ihmisille ja koirille se on avoin ja ystävällinen.

ENZO on voittanut Tanskan karkeakarvaisten mestaruuden kolmesti. Se on myös monipuolinen metsästyskoira. Fasaanien ja peltopyiden ohella sitä käytetään myös kauriiden ja jänisten metsästyksessä sekä noutajana vesilinnustuksessa. Myös riekkojahti Ruotsin tuntureilla on tuttua.

CASKUlla on KAER kokeista kaksi VOI2 tulosta. Näyttelystä 2 x SERT.

CASKU on hyvin laajahakuinen mutta hyvin yhteyttä pitävä. Noudoissa se on pehmeäsuinen ja jäljellä tarkka. Se on yhteistyöhaluinen ja ollut myös hyvin helppo kouluttaa. Se toimiin niin metsä- kuin peltoriistallakin ja on passissa hiljainen kaveri. Pienpedot ovat myös tuttuja. 

KOTONA molemmat koirat ovat rauhallisia, hiljaisia ja ystävällisä.

MOLEMMAT vanhemmat ovat perusterveitä ja wWD vapaita. Lonkat ovat Enzolla B/B ja Caskulla A/A. Caskun kyynernivelet on kuvattu terveiksi, 0/0. Molemmat ovat jalostusrekisterissä.

ODOTAMME yhdistelmästä monipuolisia ja yhteistyöhaluisia metsästyskoiria, joiden koulutuksessa ei tarvitse päätään seinään hakata. Vanhempien luonne on kultaa myös kotioloissa ja samaa odotamme pennuilta.

JÄRJESTÄMME pentuetapaamisia ja koulutuspäiviä. Vuosittain on myös yhteisiä jahteja kaikille kasvateillemme.

PENNUT myydään vain metsästäviin koteihin. Mikäli olet jahtikaveria vailla, eikä muutama koe- ja näyttelykäynti ole kauhistus, olet tervetullut joukkoomme.

0152.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

OTSOLAN ISADORA 18.04.2002-23.10.2015

Maanantai 2.11.2015 klo 10.25

            DORIS.jpg        

                                                     

                                        "Koirat ovat opettaneet meille enemmän kuin me koskaan niille.

                                         Koiran viisaus on olemisen viisautta, nukkumisen ja syömisen

                                         viisautta, aistien ja läsnäolon juhlaa.

                                         Onnellinen on se ihminen, joka on joskus saanut olla koiran rakastama."

                                                                 -Eppu Nuotio-

        Rakas Doris on poissa. Virkeän ja elämäniloisen vanhuksen taival päättyi vatsalaukun kiertymään

        13,5-vuoden iässä. Loppuun saakka se oli laumamme ehdoton johtaja ja omalla rauhallisella ja jä-

        makällä tyylillään piti nuoremmat koirat kurissa ja nuhteessa. Jälkeensä se jätti lukuisten hyvien

        muistojen lisäksi kaksi pentuetta terveitä ja monipuolisia metsästyskoiria. Doriksen perintö jatkuu.

        Lempeitä tuulia ja keveitä tassuja rakkaalle sinne taivaan lintumaille.

       

Kommentoi kirjoitusta.

JUNKKARI 2015

Maanantai 28.9.2015 klo 23.23

ALLE 2-vuotiaiden mannermaisten kanakoirien katselmus, Junkkari, pidettiin Lapualla 26-27.9.

D-PENTUEESTA viikonloppuun osallistui seitsemän koiraa kymmenestä, josta olen enemmän kuin tyytyväinen. Todella iso kiitos osallistuneille!

LAUANTAINA oli ulkomuotokatselmus, jossa kk saksanseisojilla oli nartuilla tuomarina Tiina Eskelinen ja uroksilla Minna Toivakka. Atrayenteläisiä kehässä oli kolme urosta ja neljä narttua. Koirat saivat kiitosta mm. hyvästä karvanlaadusta ja pohjavillasta sekä avoimista luonteista. Jatkoon pääsi kilpailemaan parhaan nartun tittelistä Dare Devil "Saga", joka sijoittui neljänneksi. Hieno sijoitus neljänkymmenen nartun joukosta!

ERINOMAISEN (ERI) saivat: Dare Devil "Saga" & PN4, om. Tuomo Ryytty ja Marjaana Nissilä, Leppävesi

Deja Vuf "Usva" om. Marko Virtanen sekä Doris Day "Doris" om. Lari Väänänen, Jyväskylä.

ERITTÄIN HYVÄN (EH) saivat: Dear Dilemma "Myy" om. kasvattaja sekä Danish Hopper "Otto" om. Pasi Haavisto, Nurmo.

HYVÄN (H) saivat: Darth Vader "Karu" om. Veli-Matti ja Maija Palomäki, Rintala sekä Dr Feelgood "Julli" om. Mikko Lappalainen, Maaninka.

SUNNUNTAIN KAER-kokeessa palkittiin meiltä kolme koiraa.

NUO2 Dare Devil "Saga" om. Tuomo Ryytty ja Marjaana Nissilä. Sagaa ohjasi Tuomo. 

NUO2 Darth Vader "Karu" om. Veli-Matti ja Maija Palomäki. Karua ohjasi Maija.

NUO3 Doris Day "Doris" om./ohj. Lari Väänänen. Doris sai kehuja erinomaisesta hausta ja kestävyydestä.

Todella hieno suoritus kaikilta kolmelta. Paljon onnea vielä kerran!!! Sekä koirat että ohjaajat olivat ensikertalaisia kokeissa.

NELJÄ koirista sai NUO0. Kahdella kohtaloksi koitui törmäys ja riistatyön puuttuminen ja yhdelle ei erien aikana löytynyt lintuja. Myy "ilahdutti" emäntää napakalla peräänmenolla. Myös näistä koirista kuullaan varmasti vielä. Kipinä jäi, kokeissa nähdään Marko, Mikko ja Pasi!

KIITOS vielä kaikille mukana olleille upeasta ja ikimuistoisesta viikonlopusta. Olen niin ylpeä kaikista teistä! Kasvattajana on hienoa saada koirat näin aktiivisiin ja hyviin koteihin. Maijalle ja Vellulle kiitos majoituksesta ja muista mukavuuksista =) Palaamme talvella asiaan..

Ryhma_Karhunmaessa.jpg

D-pennut.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

TAPAHTUMIA...

Maanantai 6.7.2015 klo 3.45


06.07.2015


Tänäkään vuonna ei ole joutanut laakereillaan lepäämään. Kiireisen syksyn vuoksi D-pentujen peltopäivä jarjestettiin tammikuussa. Lumi ja pakkanen ei tahtia haitannut ja treenipäivän aamuna starttasimme kahdeksalla koiralla kahdessa eri ryhmässä. Jokainen koira sai hyvin hakuaikaa ja pääsi linnuille useamman kerran. Pääosin koirat olivat hyvin hallinnassa ja yhteistyö isäntäväen kanssa kunnossa.

Helmikuussa järjestimme jahtipäivän metsästyskauden päättäjäisten merkeissä. Mukana oli koiria sekä C- että D-pentueista. Kasvattajana voin vain myhäillä tyytyväisenä miten hyvä porukka meillä on. Treenipäivät otetaan tosissaan huumoria unohtamatta ja myös kotona on koirien kanssa tehty se kaikista tärkein työ, hyvä suhde ja hallinta koiraan.

Maaliskuussa porukkaamme saapui uusi jäsen. Mari-Anne sai oman koiran, vuoden suunniteltua aiemmin. Useiden rotujen tutkimisen ja miettimisen jälkeen päädyimme salukiin ja hurmaava koira neito muutti meille Laukaasta. Saluki on mahtava yhdistelmä energiaa ja sylikoiraa. Se on aina valmiina toimintaan ja vauhtiin mutta viihtyy mainiosti myös sohvalla ja mahtuu sinne yllättävän huomaamatta suuresta koostaan huolimatta. "Saphira" (Nox Infinita Anas Discors) on ottanut paikkansa laumassa ja kietonut tassunsa ympärille pikku hiljaa myös meidät aikuiset. Saphira on ennen kaikkea tytön ystävä ja harrastuskaveri. Parivaljakko suoritti tokon alkeiskurssin keväällä ja kiitosta tuli erityisesti yhteistyöstä ja hyvästä kontaktista. Siitäkin huolimatta, että vinttikoira ei ehkä ole se helpoin ja miellyttämisenhaluisin koulutettava. Saphiran varalle on myös suunnitelmissa juoksu-ura niin radalla kuin maastossakin. Muutamia harjoituksia on käsivieheellä jo vedetty ja hyvin on pennulla selvät sävelet. Viehettä seurataan tiukasti ja kiinni saatuaan se ravistellaan "hengiltä" samalla ärhäkästi muristen.

SAPHIRA.JPG

Alku vuodesta saimme kutsun Tanskaan karkeakarvaisten saksanseisojien mestaruuskilpailuihin. Kilpailu oli pääsiäisenä ja Tanskaan saavuimme edeltävällä viikolla. Tarkoitus oli startata kolmella koiralla mutta Caskun tullessa kiimaan kisaan osallistuisivat Hertta voittajaluokkaan ja Myy nuorten luokkaan.

Myy osallistui myös toiseen kokeeseen, joka oli ennen mestaruuskilpailua. Ehdimme harjoitella kahtena päivänä ennen koetta. Pellot olivat pääsääntöisesti rapsia, joka oli tuolloin noin 30-40 cm korkeaa ja linnut pääsivät varsin hyvin juoksemaan lehdistön alla koiran niitä näkemättä. Myös kynnös-, heinä- ja maissipeltoja oli koealueina. Riistana peltopyy, fasaani ja runsaasti kaniineja. Metsäkauriita ja valkohäntäpeuroja näkyi joka päivä pieninä laumoina.

Maasto oli paikoitellen kumpuilevaa ja pellot todella suuria näin keskisuomalaisen silmin. Koska metsäalueet olivat alueella pieniä lampareita, aukeaa riitti paikoitellen kilometreittäin. 

Jatkuu myöhemmin....

Kommentoi kirjoitusta.

YHTÄ JUHLAA!!!

Lauantai 18.4.2015 klo 19.31

Tänään on kolme syytä juhlia!

Rakas vanhuksemme ja kasvatustyömme alku ja juuri Doris, Otsolan Isadora, täyttää tänään 13-vuotta.

Paljon onnea rakas, ihana Doris!!! Doris on vielä hyvin virkeä ja terve vanhus. Korkeasta iästä kertovat harmaantunut naama ja alentunut (vai liekö valikoiva) kuulo sekä jäykistynyt takapää. Muuten rouva on hyvin virkeä ja eloisa. Karva on hyvässä kunnossa ja lenkille se lähtee hyvin mielellään. Se jaksaa lenkkeillä vielä pitkiäkin matkoja muiden mukana, kunhan saa kulkea omaan tahtiinsa irti. Noutohommat ovat edelleen mieluisia ja nenä toimii loistavasti. Lintujen on turha piilotella =) Toivottavasti saamme nauttia tämän matriarkan seurasta vielä muutaman vuoden!

Myös kennelimme ensimmäinen pentue juhlii tänään synttäreitään. Paljon onnea 10-vuotiaalle A-pentueelle!!!

Aikuisten ikään ehtineessä pentueessa oli seitsemän pentua, joista elossa ja hyvissä voimissaan on vielä kuusi.

Aragorn (Arska) mehtyi kaksi vuotiaana tapaturmaisesti. Pentueen koirat ovat olleet perusterveitä ja riistaintoakaan ei koirilta puutu. Porukassa on linnustuksen lisäksi myös hyvin innokkaita pienpetojen sekä jänisten pyytäjiä. Pitkää ikää ja monia hyviä jahtivuosia eteenkin päin! 

Juhlimme lisäksi kasvatustyöni 10-vuotista taivalta. Vuosiin on mahtunut paljon unohtumattomia hetkiä ja hienoja tapahtumia. Uusia ja vanhoja ystäviä, onnistumisia ja myös joitakin ikäviä tapahtumia. Päivänvalon on nähnyt neljä pentuetta ja viidennen, E-pentueen, odotetaan syntyvän nyt kesäkuussa. Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet osa tätä matkaa! Kasvattien omistajat, ystävät ja yhteistyökumppanit sekä vanhempani, jotka mukisematta aina hoitavat kotiamme reissujemme ajan. Erityisesti kiitos Jaakolle, jonka kanssa Atrayenten taival on saanut uusia ulottuvuuksia. Olemme hyvä tiimi =)

doris.jpg

a-pennut_5_vko.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

DEAR DILEMMA "MYY" 1.PALKINTO

Keskiviikko 8.4.2015 klo 23.18

Myylle Tanskasta nuortenluokan ensimmäinen palkinto peltokokeesta =) Myy teki lintutyöskentelyllään vaikutuksen tuomariin, joka kertoi, ettei ole tuomariuransa aikana koskaan aiemmin nähnyt nuorelta koiralta niin vaikuttavaa riistatyötä.

Hyvä Myy, olen niin onnellinen nuoresta seisojan alustani!

myy_tanska_1.palkinto.jpg

1 kommentti .

D-PENTUE 1-VUOTTA, D-PUPPIES 1-YEAR TODAY

Perjantai 16.1.2015 klo 16.33

Jo vuosi on vierähtänyt D-pentueen (e. FIMVA Atrayente Balandin, i. DKJCH DKCH SJCH SUCH Gyvellunds Duco) syntymästä. Pennuista on kasvanut varsin mukavia ja lupaavia jahtikaverin alkuja. Onnittelut koko sakille ja monia hienoja jahtivuosia =)pennut2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

D-PENTUE 1-VUOTTA, D-PUPPIES 1-YEAR TODAY

Perjantai 16.1.2015 klo 16.33

Jo vuosi on vierähtänyt D-pentueen (e. FIMVA Atrayente Balandin, i. DKJCH DKCH SJCH SUCH Gyvellunds Duco) syntymästä. Pennuista on kasvanut varsin mukavia ja lupaavia jahtikaverin alkuja. Onnittelut koko sakille ja monia hienoja jahtivuosia =)pennut2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Hyvää joulua, Merry Christmas

Torstai 25.12.2014 klo 19.45

joulukoirat2.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Kuvia lisätty

Keskiviikko 26.11.2014 klo 11.07

Kuva-albumeihin on lisätty runsaasti kuvia kesän ja syksyn tapahtumista. Kesä ja syksy ovat olleet varsin antoisaa mutta kiireistä aikaa. Pentuetapaamisia järjestettiin D-pennuille sekä yhteinen peltopäivä C- ja D-pennuille. Tammikuussa kokoonnumme jälleen D-pentujen kanssa ja helmikuulle on suunnitelmissa jahtipäivät kauden lopettajaisten merkeissä koko Atrayente porukalle... Tervemenoa katsomaan kuvia kesän ja syksyn riennoista!casku__mee.jpg

Kommentoi kirjoitusta.

Vanhemmat kirjoitukset »