Yhteys / Contact

Anne-Mari Naarminen
Vatiantie 56
41360 Valkola
Finland

puh. 045 136 0817
tel. +358 45 136 0817

e-mail: kennel.atrayente@gmail.com

Uutiset / News

24.4.2024J-PENNUTLue lisää »16.3.2024PENTUJA TULOSSALue lisää »28.2.2024PENTUJA TILAUKSESSALue lisää »

Kävijät

Käyntejä kotisivuilla:663197 kpl

Uudet blogikirjoituset

Viimeksi lisätyt kuvat

lumo_utsjoki1
eni6
eni_utsjoki2

ATRAYENTE EMINENT-PENTUE

Torstai 14.11.2019 klo 1.30


EDELLISESTÄ kirjoituksesta on jo luvattoman kauan, yli kolme vuotta!? Laiskuutta, inspiraation puutetta vai mistä on ollut kysymys, mene ja tiedä. Tapahtumista ei ainankaan ole näissäkään vuosissa ollut puutetta.

EDELLISEN  kirjoituksen aikaan juuri uusiin koteihinsa muuttaneet Eminent-pennut ovat jo varttuneet kohta 4-vuotiaiksi jahtikavereiksi ja tärkeiksi perheenjäseniksi. Pentueesta tuli ominaisuuksiltaan sellainen kuin toivoinkin. Monipuolisia, mukava luonteisia ja perusterveitä metsästyskoiria joiden kanssa voi metsästää niin pelloilla, metsissä kuin tuntureillakin.  Kyyhkyn metsästyksestä sorsanpyyntiin, kanalinnustukseen ja pienpetojahtiin. Juuri niin kuin karkeakarvaista saksanseisojaa tuleekin käyttää.

METSÄSTYKSEN lisäksi koiria on käytetty ilahduttavasti myös näyttelyissä ja kokeissa.

KANAKOIRIEN erikoiskokeissa (KAER) on käynyt 8/10 koiraa joista 6/10 on palkittu.

ATRAYENTE EMINENT EDEN AVO1, Eminent Edi AVO2, Eminent Erin AVO2, Eminent Evinrude AVO3,  Eminent Eni NUO1 ja Eminent Echo NUO3.

NÄYTTELYISSÄ on niin ikään käynyt 8/10 koiraa, joista kaksi on valioitunut.

FI MVA LT MVA BY MVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTV-18 Atrayente Eminent Eden sekä

FI MVA EE MVA EE JMVA Atrayente Eminent Erin. Kaikki loputkin  näyttäytyneistä ovat ulkomuodoltaan sertinarvoisia, erittäin hyviä ja hyviä.

EMINENT Echo SERT, Eminent Eni VA-SERT, Eminent Edi EH, Eminent Everest EH, Eminent Evinrude EH ja

EMINENT Erwin H.

LUONNETESTISSÄ on käynyt kaksi koirista: Edi 128 pistettä ja Eden 168 pistettä.

VIRALLISISSA terveystutkimuksissa on käytetty pentueesta 8/10 koiraa ja tästä olen erityisen iloinen. On ensiarvoisen tärkeää koko rodun kannalta tutkia mahdollisimman monta, mielelään kaikki, pentueiden koirat vähintäänkin Pevisan ja rotujärjestön määrittelemällä tavalla. Vaikka koiraa ei käytettäisikään koskaan jalostukseen.  Pevisan osalta kk saksanseisojalta tulee kuvata lonkat ja kk saksanseisojien jalostustoimikunnan suosituksesta kyynärnivelet sekä vuoden 2020 alusta myös olkanivelet. Tässä asiassa kasvattiemme omistajat jokaisesta pentueesta ovat kunnostautuneet kiitettävästi ja saimmekin siitä tänä vuonna Saksanseisojakerhon vuosikokouksessa Rovaniemellä jalostustoimikunnan myöntämän kunniakirjan rodun terveyden eteen tekemästämme työstä. Arvostan tätä huomionosoitusta erittäin paljon. Kiitos teille Atrayenteläiset sekä jalostustoimikunta!

TERVEYSTUTKIMUSTULOKSIA

EMINENT EDEN terveet lonkat, olka- ja kyynärnivelet, polvet, selkä, sydän ja silmät

EMINENT EDI terveet lonkat, kyynärnivelet, selkä ja silmät

EMINENT ECHO terveet lonkat, olka- ja kyynärnivelet

EMINENT ERWIN terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT EVEREST terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT ERIN terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT EVINRUDE terveet lonkat ja kyynärnivelet

EMINENT ENI terveet lonkat, olka- ja kyynärnivelet. Oikean silmän takakapseli haljennut tapaturmassa, silmään vaihdettu keinolinssi. Vasen silmä terve.

EMINENT EMMI terveet silmät, lonkkia sekä olka- ja kyynärniveliä ei ole kuvattu

EMINENT ELMO toisessa kyynärnivelessä OCD, toinen terve. Nivelessä ei irtopalaa vaan kuoppa, ei ole voitu operoida. Oireenmukainen hoito, nivelravinteet, kipulääkjitys ja pistoshoito tarvittaessa. Lonkat ja kyynärnivelet kuvattu (ei virallista lausuntoa) terveet. Häntä amputoitu toistuvien vaurioiden vuoksi. Ei ole käytetty näyttelyissä eikä kokeissa. Metsästyksessä käytetään jalan sallimissa rajoissa.

EMINENT EMMI yläpurenta, tämän vuoksi ei ole voitu käyttää näyttelyissä eikä kokeissa. Toimii varsin ansiokkaasti pienpetokoirana, saaliiksi saatu useita supikoiria sekä mäyriä. Tänä vuonna myös jarrut löytyneet ja kanalinnustuskin alkaa onnistumaan yhteistyössä isännän kanssa.

EMINENT EVEEREST on siirtynyt riistarikkaammille jahtimaille kesäkuussa.

Piitu2.jpgKuva: A. Eminent Erin, Marjaana Nissilä-Ryytty


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini